Haberler

Suriyeli Öğretmenler Sertifika Aldı

Yeryüzü Doktorları (YYD), İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Kilis'teki Suriyeli öğretmenlere yönelik çocuk psikolojisi eğitimi sona erdi.

Yeryüzü Doktorları (YYD), İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Kilis'teki Suriyeli öğretmenlere yönelik çocuk psikolojisi eğitimi sona erdi.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezinde düzenlenen 4 günlük eğitim programını tamamlayan öğretmenlere sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili verdi.

Suriyeli öğretmenlere Arapça ve Türkçe hitap eden Sevgili, törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin Suriyeli öğretmenler için önemli kazanım olduğunu belirterek, amaçlarının geçici eğitim merkezlerinde görevli öğretmenlerin çocuk eğitimi konusunda daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

YYD Psiko Sosyal Destek ekibi Proje Koordinatörü Sibel Demirbaş da Milli Eğitim Bakanlığı ve paydaş kurumlarla "Sosyal Destek Programı" kapsamında Suriyeli mülteci öğretmenlere eğitim vermenin sevincini yaşadıklarını anlattı.

Demirbaş, kentte 620 Suriyeli öğretmenin görev yaptığını, bunlardan 450'sinin eğitimlerden faydalandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Suriyelilere eğitim veren okullarda görev yapan öğretmenlere uzman kişilerce, çocukların psikolojik dünyasına giriş, ergenlik dönemi ve etkili öğretmenlik eğitimi verildi. Amacımız Suriyeli öğretmenlerimize çocuk psikolojisi ve sınıf yönetimi konusunda bilgi vermekti. Biliyoruz ki Kilis'te yaklaşık 22 bin öğrenci var ve bizim onlara ulaşmamız zor olacaktı. O yüzden öğretmenlere yardımcı olarak öğrencilerimize fayda göstermesini istedik. Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar, Suriye'de gerçekleşen olaylardan dolayı en çok etkilenen kesimlerden ve ulaşabileceğimiz en güzel ortam okul.

O yüzden öğretmenlerimize destek vererek öğrencilerimize ulaşmak istedik. Umuyoruz ki program faydalı olmuştur. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu tür programların devam etmesini diliyorum."

OIC Psiko Sosyal Destek ekibi Proje Koordinatörü Betül Özlem Bozgeyik de hedeflerinin milyonlarca çocuğa ulaşabilecek öğretmenlere verimli çalışma imkanı sunmak olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Alaeddin Yavaşça Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title