Haberler

Suriyeli Öğrencilerin Okul Heyecanı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye'ye gelen ve Şanlıurfa'da misafir edilen Suriyeli çocuklar, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye'ye gelen ve Şanlıurfa'da misafir edilen Suriyeli çocuklar, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Türkiye'de en çok Suriyeliye ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da yaklaşık 75 bin Suriyeli öğrenci, Türk yaşıtları gibi ders başı yaptı. Sırrın Geçici Eğitim Merkezinde öğrenim gören çok sayıda Suriyeli çocuk, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Suriyeli çocuklar, Türkiye'de aldıkları eğitim sayesinde geleceğe umutlu bakıyor.

Okuldaki 4'üncü sınıf öğrencilerinden 10 yaşındaki Abdülhamit Leci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Rakka kentindeki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini ve 4 yıldır bu okulda eğitim gördüğünü söyledi.

Uzun yaz tatilinin ardından arkadaşlarını çok özlediğini ifade eden Leci, "Bugün okulda ilk günümüz. Dünden beri çok heyecanlıyım, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok özledim. İnşallah büyüyünce bende iyi bir öğretmen olurum." dedi.

Suriye'nin Deyrizor kentinden gelen ve 4'üncü sınıfa devam eden Dua Ahmed (10) ise burada aldığı eğitim sayesinde Türkçe öğrendiğini, bu yıl daha çok şey öğreneceğine inandığını aktardı.

Matematik öğretmeni Şebha Elfendi de çok sevdiği mesleğini burada sürdürebilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okulun ilk günü olmasından dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu belirtti.

Kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür eden kadın öğretmen, Suriye'deki olumsuzlukların artık son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şanlıurfa Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title