Haberler

Suriyeli Misafirlere Hizmet Binaları Açıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Sırrın Mevkiinde yapılan Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde AFAD ve UNICEF tarafından desteklenerek Sırrın Mevkiindeki yapılan Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Vali Güvenç, tesisin yapılmasında ve Suriye sorununa duyarlılık gösterenlere teşekkür ederek, Suriye'de yaşanan vahşetin Suriye, Türkiye ve tüm dünya ülkeleri için asrın sınavı olduğunu ifade etti. Vali Güvenç konuşmasında, UNICEF'in Suriye'de yaşananlara gösterdiği duyarlılığı bütün uluslararası organizasyon ve devletlerin de göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Suriye'de yaşananların mutlaka bir gün biteceğini sözlerine ekleyen Vali Güvenç, "Önemli olan bu zulüm bittikten sonra insanların nerede durdukları ve hangi pozisyonu aldıklarıdır. Zulümden, katliamdan yana mı yoksa barıştan insanlıktan yana mı olduğunu herkes görecek. Milletimiz tarih boyunca mazlumun yanında durdu, bundan sonra da böyle devam edecek" diyen Vali Güvenç konuşmasının sonunda güzel günlerin gelmesi temennisinde bulundu.

UNİCEF Türkiye Başkanı Dr. Ayman A. Abulaban "Sayın Valimizin bu açılışa iştirak etmesi bize gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti, Suriye Halkına çok önem vermektedir. Suriyeli misafirlerden en büyük isteğim çocuklarını bu merkeze göndermeleridir. Zira ne zaman ülkelerine denecekleri belli olmadığından ülkelerine dönene kadar çocuklarının eğitimlerinin kesintiye uğramaması gerekir" dedi.

Vali Yardımcısı Aylın Kırcı Duman ise, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in talimatları doğrultusunda AFAD ve UNICEF'in yardımlarıyla "Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi"ni açtıklarını ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

Açılışın ardından Vali Güvenç, iç donanımları UNICEF tarafından sağlanan merkezi gezerek hazırlanan eğitim setlerini Suriyeli çocuklara dağıttı. Açılışta Vali Celalettin Güvenç'e Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, UNİCEF Türkiye Başkanı Dr. Ayman A. Abulaban, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, daire amirleri ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve beraberindekiler daha sonra Şanlıurfa Valiliği tarafından hizmete açılan Suriyeli Misafirler Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Veysel Karani Mahallesi'nde hizmete açılan Suriyeli Misafirler Koordinasyon Merkezi'ni gezen Vali Güvenç ve beraberindekiler burada Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title