Haberler

Suriyeli Mazlumlara Yardım Tırları Yola Çıktı

Güncelleme:

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi ve STK'lar tarafından toplanan 8 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye halkının sıkıntısı bitinceye kadar Bursa ve Türkiye'nin desteğini sürdüreceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH), MÜSİAD, BİHMED, Emirsultan Mahallesi sakinleri ve Verenel Derneği tarafından toplanan 8 tır dolusu yardım malzemesi daha Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Suriye'deki mazlumlara yardım ulaştıracak tırlar, BUTTİM bahçesinde gerçekleştirilen törenin ardından dualarla yola çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın ve Türkiye'nin her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu söyledi. Ramazan ayında ve özellikle Kadir Gecesi'nde önemli bir yardım kampanyasının gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Dostluk ve kardeşliğin öne çıktığı önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Türkiye ve Bursa her zaman dostlarının yanında olacaktır. Suriye halkı önemli sıkıntılar yaşıyor, sıkıntıları bitene kadar Suriye halkının yanında olacağız. Bursa'da geçen hafta gönderilen 4 tırın ardından bugün de yüzde 90'ınını gıda malzemelerinin oluşturduğu 8 yardım tırı yola çıkıyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin de bugün bir yardım tırıyla kampanyaya destek olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Suriye'deki zulmün bitmesini istediklerini belirterek, "Amaç, Suriye'deki halkın sıkıntılarına az da olsa destek olmaktır. İnsani Yardım Vakfı (İHH), MÜSİAD, BİHMED, Emirsultan Mahallesi sakinleri ve Verenel Derneği de kampanyaya destek oluyor. Kadir Gecesi'nde bu yardımlar, Suriye halkına bayram hediyesi olacak" diye konuştu.

Başkan Altepe, yardımların bayramdan sonra da devam edeceğine dikkati çekti. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise bugüne dek kampanyada 10 tır yardım yapmayı hedeflediklerini ancak toplanan yardımların bu rakamı aşıp 17 tıra ulaştığını anlattı. Konuşmaların ardından Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay öncülüğünde okunan dualarla yardım tırları Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title