Haberler

Suriyeli Kızın Okuma Aşkı "Engel" Tanımıyor

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve doğuştan el anomalisi hastalığı bulunan Suriyeli Hena Mutlak, tüm zorluklara rağmen eğitimini sürdürüyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve doğuştan el anomalisi hastalığı bulunan Suriyeli Hena Mutlak, tüm zorluklara rağmen eğitimini sürdürüyor.

Humus kentine bağlı Suhne ilçesinde engelli olarak dünyaya gelen 10 yaşındaki Hena Mutlak, bölgede çatışmaların şiddetlenmesi üzerine yaklaşık iki yıl önce anne, baba ve 4 kardeşiyle Şanlıurfa'ya göç etti.

Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde kiraladıkları evde hayata tutunmaya çalışan Hena, engelli olmasına rağmen evlerine yakın Süleymaniye ilkokulunda 4. sınıf öğrencisi.

Suriyeli kız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer kardeşlerinde böyle bir rahatsızlık olmadığını belirterek, "Ben böyle doğmuşum, kollarım kısa ellerim ve parmaklarım ise bu şekilde, kalem tutmakta başta zorlanıyordum ama artık alıştım. Suriye'de iki yıl okula gittim şu anda burada 4'üncü sınıfa devam ediyorum, hem Türkçe hem de Arapça okuyup yazabiliyorum. Okulumu seviyorum ve büyüdüğümde öğretmen olmak istiyorum." dedi.

Evli olan iki ablasının da Suriye'de kaldığını ifade eden Hena Mutlak, onları çok özlediğini ama haber alamadıklarını sözlerine ekledi.

Mutlak'ın Suriyeli öğretmeni Mustafa el-Cesim ise kızın engelli olmasına rağmen yazısının çok güzel olduğunu ve derslerinde oldukça başarılı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süleymaniye Şanlıurfa Türkiye Suriye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title