Haberler

Suriyeli Kadınlar Çocuklarına Tayyip Erdoğan ve Emine İsimlerini Verdiler

Suriye'deki iç karışıklıklardan kaçarak Hatay sınırında bekleyen hamile iki kadın, Antakya'da doğum yaptı.

Suriye'deki iç karışıklıklardan kaçarak Hatay sınırında bekleyen hamile iki kadın, Antakya'da doğum yaptı. Kadınlar çocuklarına Tayyip Erdoğan ve Emine isimlerini verdiler.

Hatay sınırı Suriye tarafında bekleyen Henne Bostani ve Muna Dabu isimli kadınların doğum sancıları artınca ambulanslarla Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldılar. Bostani kız, Dabu ise erkek çocuk dünyaya getirdi. Anneler, çocuklardan erkek olana Tayyip Erdoğan, kıza Emine ismini verdiler. Suriye'de yaşayan yakınları olduğu için yüzlerini göstermek istemeyen anneler, Türkiye'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük sevgi duyduklarını söylediler. Hastane personeli ve doktorların ilgisinden memnun olduklarını belirten anneler, 'Ülkemizdeki zulümden kaçtıktan sonra Türkiye bizi kabul etti. Çok mutluyuz bu yüzdende çocuklarımıza bu isimleri koyduk' dediler. - Hatay / Antakya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title