Haberler

SAKARYA SURİYELİ, IRAKLI VE TÜRK ÇOCUKLAR, OYUNLARLA KAYNAŞTI

Güncelleme:

SAKARYA'da, 'Sosyal Uyum Projesi' kapsamında Suriye ve Irak uyruklu çocuklar, Türk arkadaşlarıyla kamp alanında buluşarak eğlenceli vakit geçirdi.

SAKARYA'da, 'Sosyal Uyum Projesi' kapsamında Suriye ve Irak uyruklu çocuklar, Türk arkadaşlarıyla kamp alanında buluşarak eğlenceli vakit geçirdi. Suriye ve Irak uyruklu çocukların toplumda kendilerini yabancı hissetmemelerinin amaçlandığı projede çeşitli aktivitelerle çocukların kaynaşmaları sağlanıyor.

Sosyal Uyum Projesi'nde birlikte çalışan Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yabancı uyruklu çocuklar ile Türk çocukları bir araya getirdi. Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan kamp alanında buluşan çocuklar, kamp alanında parkurda yarıştı, okçuluk atışı yaptı ve farklı spor etkinliklerine katılarak eğlenceli vakit geçirdi. Proje kapsamında çocuklara Türkçe eğitimleri verilirken, sanatsal, eğitsel ve kültürel faaliyetler de düzenlenerek sosyal uyum sağlamalarının kolaylaştırılması hedefleniyor. 1 gün süren kamp belirli aralıklarla düzenlenecek.

Serdivan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Özkül, muhacir çocukları kaynaştırmak ve Türk kültürünü onlara tanıtmanın amaçlandığı proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, 'Sosyal uyum kapsamında muhacir çocuklarımızın dahil olduğu, onları toplumda kaynaştırmak, kültürümüzü tanıtmak ve ortak hareket etmek amaçlı yapılan bir proje. İlk ayağı Kocaeli'de oldu. İkinci ayağı da burada gerçekleşiyor. Birçok aktivitelerle gençlerimizi kaynaştırmayı hedefliyoruz. Gençlik merkezleri olarak amacımız da bu zaten. Gençlere dokunmak, dokunabilmek bizim için önemli' dedi.

Yabancı uyruklu çocuklara Türkçe eğitimi verirken hem çeşitli aktiviteler hem de sosyal uyum çalışmaları gerçekleştirdikleri belirten Kocaeli Gençlik Merkezi Müdürü Sevgi Lordoğlu ise, 'Türkiye'de bulunan Suriyeli ve diğer yabancı çocuklarımıza yönelik Türkçe eğitimi veriyoruz. Bize misafir olan çocuklarımızı toplumda, kendilerini yabancı hissetmemelerini ve sosyal uyum kapsamında topluma nasıl enjekte edebiliriz, onları nasıl kazanabiliriz düşüncesi içerisindeyiz. Şöyle düşünebiliriz, bu çocuklar gidiciler ama bizim kültürümüzü ve değerlerimizi öğrenerek gitmeleri bizi daha da mutlu edecektir. Biz bunu yaparken hem eğitiyoruz hem eğlendiriyoruz hem de kişisel gelişim atölyelerinde çocukların toplumdan uzak kalmamaları için çabalıyoruz' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Suriye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title