Haberler

Suriyeli Gelin

Suriye'den Türkiye'ye Getirilen Bir Gelin, Karkamış Sınır Kapısı'nda Davul Zurnayla Karşılandı.

Suriye'den Türkiye'ye getirilen bir gelin, Karkamış Sınır Kapısı'nda davul zurnayla karşılandı.

Karkamış Sınır Kapısı'nda, Suriyeden gelen bir gelin için davul zurnalı karşılama yapıldı. Karkamış'a bağlı Alagöz köyünde ikamet eden Yunus Alagöz (24) isimli genç ile Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan Fatma'nın hikayesi Halep'te yapılan bir düğünde başladı. Yaklaşık bir yıl önce Halep'te yapılan bir düğünde tanışarak birbirlerine aşık olan gençlerin aşk hikayesi sınır kapısında yapılan düğünle sona erdi. Fatma'ya Suriye'de Türk usulü kına gecesi yapıldı. Çiftler daha sonra Suriye'den gelin arabasıyla konvoy eşliğinde Karkamış Sınır Kapısı'na gelince damadın yakınları tarafından davul zurnayla karşılandı.

Karkamış Sınır Kapısı'nda görevli gümrük memurlarının çiçeklerle karşıladığı çift, daha sonra sınır kapısında yakınlarıyla halay çekti. Damat Yunus Alagöz ve Suriyeli gelin Fatma Alagöz, bir süre önce Suriye'de yapılan bir düğünde karşılaştıklarını belirterek, "Evlendiğimiz için mutluyuz" dediler.

(ÖY-OÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title