Haberler

Suriyeli Çocuklar Telafi Eğitimleriyle Okula Kazandırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİCTES) kapsamında 33 şehirde 5 bin 200 Türkçe öğretmeni görev yapacak.

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİCTES) kapsamında 33 şehirde 5 bin 200 Türkçe öğretmeni görev yapacak.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çocuklarının eğitim hayatından uzak kalmamaları için 5 yıldır çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Suriyeli çocukların eğitim sistemine aşamalı olarak dahil edilmeye çalışıldığını anlatan Altunel, ilk dönemlerde 150 bin civarında Suriyeli öğrenciye ulaştıklarını belirterek sorumluluğun kendilerine verildiği 2016'nın Mart ayı itibarıyla da bu konuda adeta bir seferberlik anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti.

Altunel, "Bugün itibarıyla 613 bin Suriyeli öğrencinin tamamına yakını okullarımızda Türk çocuklarıyla beraber ya sabahçı ya öğlenci ya da karışık olarak eğitime başlamış vaziyette." dedi.

"Suriyeli 972 bin çocuk eğitim çağında"

Suriyelilerin eğitim çağında olan çocuk nüfusunun 972 bin olduğunu anlatan Altunel, "Bunların tamamını okullaştırılabilmiş değiliz. Zira bunların bir kısmı olmaları gereken sınıfların eğitim çağını da geçtiği için onları bu sınıflara dahil etme imkanı kalmadı. Fırat Kalkanı Bölgesi için uygulayacağımız telafi eğitim programını Türkiye'dekilere de uygulayacağız. Suriyeli çocuklardan ilkokula ve ortaokula gidemeyenleri de telafi eğitimi marifetiyle okullaştırmış olacağız." diye konuştu.

Altunel, eğitim çağında olan çok sayıda Suriyeli çocuğun ailelerine destek olabilmek için çalıştığına dikkati çekerek bu çocuklara da mesleki eğitim verilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Hem halk eğitimi merkezlerinde hem de mesleki eğitim merkezlerinde bu çocukları eğitimli bireyler haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Altunel, şunları kaydetti:

"Bunun meyvesini de almaya başladık. Çıraklık eğitimlerine Suriyelilerden yoğun bir katılım var. Şu anda 15 bini geçti. Halk eğitimi merkezlerinde de 30 bini geçen öğrencimiz var. Özellikle kız öğrencilerimiz halk eğitimi merkezlerini tercih ediyorlar. Sanayide çalışan çocukların da hemen hemen tamamının, mesleki eğitim merkezlerinde eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacağız. Suriyeli çocuklara eğitim verilmesi için 5 bin 200 Türkçe öğretmeni görevlendirmesi yaptık. Eğitim içinde olan bütün Suriyeli çocuklarımıza Türkçe öğretmeye çalışıyoruz. Suriyelilerin yaşadığı 33 şehirde bu öğretmenlerimiz şu anda görevde. Geçen yıl başladılar bu yıl da devam ediyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title