Haberler

Suriyeli Cinayetinde Provokasyon Girişimine 3 Tutuklama

Mersin'de Suriyeliler tarafından bir kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından provokasyon amacıyla bazı gruplar tarafından çıkarılan kavgada 7 kişinin yaralanmasının ardından gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Mayıs'da merkez Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde yaşayan Suriyeliler ile mahalle sakini Hanifi Hisak (24) arasında gürültü yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönmesi ile bıçakla ağır yaralanan Hanifi Hisak, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından 5'i kardeş 7 Suriyeli Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Suriyelilerden 5'i tutuklanırken, 2 kişi ise serbest kalmıştı.

Hanifi Hisak'ın öldürülmesinden sonra bu olayı bahane ederek toplanan grup ile bölgede yaşayan Suriyeliler arasında kavga çıkmıştı. Söz konusu grubun Suriyelilere saldırması üzerine taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralanmış, 2 iş yeri ile 3 araçta hasar oluşmuştu. Olayın terör örgütü sempatizanlarının provokasyon girişimi olduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve zırhlı araç gönderilmiş, olaya karıştığı belirlenen 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Şahıslardan biri ifadesinin ardından emniyetten serbest bırakılırken, diğer 10 şüpheli ise ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 2 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest kalırken, mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 3'ü tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Akdeniz Mersin 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title