Haberler

Suriyeli Anne ve Bebeğinin Öldürülmesine Tepkiler

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Temsilcisi Said Gökdere, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin öldürülmesini ilişkin, "Bugün Emani kardeşimiz için hepimizin yüreği yandı.

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Temsilcisi Said Gökdere, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin öldürülmesini ilişkin, "Bugün Emani kardeşimiz için hepimizin yüreği yandı. Yıllardır birbirimize kardeş olduk. Bu hilalin gölgesi hepimize de yeter." dedi.

Gökdere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, bu vahşeti gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Suriye'deki iç savaş başladığından beri yaşanan acılara çok yakından şahit olduklarını ifade eden Gökdere, şunları kaydetti:

"6 yıldır devam eden bu savaşta binlerce insanla karşılaştık. Gücümüz yettiğince bu insanların acılarına derman olmaya çalıştık. Türkiye'ye sığınanların çoğu kadınlar ve çocuklar. Bu insanlar çaresizlikten dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Kadınlar namuslarını, iffetlerini korumak için buraya sığındı. Asırlar boyu mazlumlara kucak açmış bu topraklarda bu vahim hadisenin yaşanması bizi derinden sarstı. İnsan hakları örgütleri ve duyarlı sivil toplum kurumlarını olay karşısında gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz. Bizi insanlığımızdan utandıran bu canilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Zulümden kaçarken zulme kurban giden Emani kardeşimize ve yavrularına Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyoruz."

Gökdere, son 15 gündür sosyal medya üzerinden Suriye aleyhtarı propagandaların başladığına dikkati çekerek, bu propagandaların şiddete varan daha büyük sorunlara yol açacağını dile getirdiklerini anımsattı.

Son yaşanan süreçte "Suriyeliler evine dönsün" provokasyonunun acı sonuçlarıyla karşı karşıya kalındığını belirten Gökdere, "Bizi bölmek isteyen, ülkemizi parçalamaya çalışan zalimlere fırsat vermeyelim. Bugün Emani kardeşimiz için hepimizin yüreği yandı. Biz yıllardır birbirimize kardeş olduk. Bu hilalin gölgesi hepimize de yeter. Rabbimden dileğim bir daha böyle bir acı yaşanmasın." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Kaynarca Sakarya Gökdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title