Haberler

Suriyeli Aile Engelli Çocukları İçin Yardım Bekliyor - Şanlıurfa

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aile, zihinsel engelli çocukları Adnan Fayad (25) için yardım bekliyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aile, zihinsel engelli çocukları Adnan Fayad (25) için yardım bekliyor.

Yaklaşık 1 yıl önce Suriye'nin Deyrizor kentinden Şanlıurfa'ya gelen 10 kişilik Fayad Ailesi, merkez Eyyübiye ilçesi Büyükyol Mahallesi'nde kiraladıkları evde hayata tutunmaya çalışıyor.

Fayad Ailesi, doğuştan zihinsel engelli olan Adnan'ı ise kaybolmaması ve çevreye zarar vermemesi için iple duvara bağlıyor.

Anne Şila Fayad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor şartlarda yaşadıklarını ve küçük evde 10 kişi kaldıklarını anlattı.

En büyük sıkıntılarının ise oğlu Adnan olduğunu belirten anne Fayad, "Eşimi ve iki oğlumu savaşta kaybettim, burada 3 kızım, kız kardeşim ve onun ailesiyle yaşıyoruz. Oğlum Adnan, engelli, hep böyle, bıraktığımız zaman onu bulamıyoruz, çevreye de zarar verebiliyor. Onun için bağlıyoruz, bazen dışarı çıkarıyoruz bazen evde bırakıyoruz." dedi.

Fayad, ne yapacaklarını bilemediklerini ve bu konuda kendilerine uzatılacak yardım elini beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerinin aile ile irtibata geçtiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şanlıurfa Türkiye Suriye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title