Haberler

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD'nin Moskova Büyükelçisi McFaul ile Suriye'yi görüştü

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un, ABD'nin Moskova Büyükelçisi Michael McFaul ile Suriye konusunda görüştüğü bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, ikilinin Suriye'de kimyasal silah iddialarını ve olası askeri müdahale konusunu görüştüği ve McFaul'un Rusya'ya, "21 Ağustos'ta Şam yakınlarında Esed kuvvetleri tarafından kimyasal silah kullanıldığı yönünde birtakım kanıtlar sunduğu" ifade edildi.

Açıklamada, Ryabkov'un ABD'yi, "kimyasal silah iddialarını Esed yönetimine karşı askeri baskı aracı olarak kullanmaktan vazgeçmeye ve bu yılın haziran ayında düzenlenen G-8 zirvesinde anlaşıldığı gibi BM heyetinin Suriye raporunu beklemeye çağırdığı" kaydedildi.

Görüşmede Ryabkov'un ABD Büyükelçisi'ne, ülkesi tarafından BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan Suriye'ye gerçekleştirilecek askeri müdahalenin "saldırganlık ve uluslararası hukuk kurallarının kaba bir ihlali olacağını" söylediği belirtildi. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rusya Federasyonu Moskova Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title