Haberler

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

İsviçre federal hükümeti: "İsviçre, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki trajediye etkili ve ortak bir çözüm bulamamış olmasından dolayı derin üzüntü duymaktadır"

İsviçre, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki trajediye etkili ve ortak bir çözüm bulamamış olmasından dolayı derin üzüntü duyulduğunu bildirdi.

İsviçre federal hükümetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları ile birlikte artan insani hukuk ihlalleri kınandı.

İsviçre'nin, bütün tarafların siyasi sorumluluklarının bilinciyle siyasi bir çözüm konusunda çalışmaları gerektiğini defalarca ifade ettiği kaydedilen açıklamada, insani hukuka göre sivil halkı korumak için acilen ne yapılabilecekse yapılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "Suriye'deki ve komşu ülkelerdeki politik ve insani durum endişe vericidir. Tek akla uygun çözüm siyasi çözümdür. İsviçre, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki trajediye etkili ve ortak bir çözüm bulamamış olmasından dolayı derin üzüntü duymaktadır" ifadesine yer verildi.

İsviçre'nin, çatışmaya çözüm bulacak tek siyasi çaba olan Cenevre Bildirisi yoluyla siyasi olarak harekete geçilmesini desteklediği belirtilen açıklamada, Cenevre'de yeni bir konferans toplanmasına da acil ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

İsviçre Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title