Haberler

Suriye Sıcakları Akçakale'deki Vatandaşları Bunalttı

Suriye Sınırında Bulunan Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde, Bu Yıl Çöl Sıcakları Etkisini Erken Göstermeye Başladı.

Suriye sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, bu yıl çöl sıcakları etkisini erken göstermeye başladı.

İlçede aşırı sıcaklar yüzünden çarşı merkezinde insanlar dolaşmazken, vatandaşlar serinlemek için parklarda ve gölgeliklere akın ediyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, sınır ilçesi olan Akçakale'de termometreler güneşte 42 derece, gölgede ise 38 derece gösterdiği ifade edildi. Aşırı sıcakların kendisini hissettirmesiyle ilgili uyarılarda bulunan Dahiliye Uzmanı Dr. Feryal Kılıç, "Aşırı sıcakların kendini hissettirdiği şu günlerde, öğle saatlerinde yaşlıların ve tansiyonu olan vatandaşların mümkün mertebe dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca sıcakta aşırı su kaybı gerçekleşeceğinden, bunu önlemek için de vatandaşların bol su tüketmesi gerekir. Sıcaklardan korunmak için mutlaka önlem almalıdırlar" dedi.

Bu arada, Suriye'ye sınır olan Akçakale ilçesinde sıcaklardan bunalan vatandaşlar gölge buldukları yerde uzanarak dinlenmeye çalışıyor.

(MD-TB-Y) 24.06.2008 16:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title