Haberler

Suriye: Şam Kontrolümüz Altında

Güncelleme:

Suriyeli bir general, Şam'da muhalifler tarafından ele geçirilen bölgelerde kontrolün yeniden sağlandığını duyurdu.

Suriye yönetiminden yapılan açıklamada, bazı bölgeleri muhaliflerin kontrolüne geçen Şam'da kontrolün yeniden sağlandığı iddia edildi.

Açıklama, ismini ve rütbesini gizleyen bir general tarafından yapıldı.

Ancak yönetim kanadından bu yönde bir açıklama yapılırken Salihiye ve Rukneddin semtleri ağırlıklı olmak üzere kentten çatışma haberleri de gelmeye devam etti.

TOPLU MEZAR BULUNDU

Şam'ın 'Yermük' bölgesinde ise bir toplu mezar bulundu. Yermük'ün Filistinliler'in yaoğun yaşadığ bir bölge olduğu kaydedildi.

İRANLI HACILAR SERBEST

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı Sana, Suriye'de kaçırılan 48 İranlı hacının İranlı yetkililere teslim edildiğini duyurdu.

İranlı hacılar, Şam'ın 30 kilometre dışındaki havaalanına giderken kaçırılmıştı.

SURİYE'DEKİ OLAYLARDA BİLANÇO ARTIYOR

Suriye'de ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Şam'ın banliyölerinde olmak üzere 102 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Şam'ın banliyölerinde 36, Deyru Zor'da 26, Hama'da 13, Halep'te 11, Humus'ta 7, Dera'da 4, İdlib'te 3, Lazkiye'de 2 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 102'ye çıktığını duyurdu.

Kaynak: Güncel

Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title