Haberler

Suriye Rejim Güçleri Dera'yı Muhasara Altına Aldı

Suriye rejim güçlerinin, içinde binlerce rejim muhalifi ve ailelerinin bulunduğu Dera şehrinin tamamını ve Ürdün sınırındaki bölgenin büyük bir bölümünü kontrol altına aldığı bildirildi.

Suriye rejim güçlerinin, içinde binlerce rejim muhalifi ve ailelerinin bulunduğu Dera şehrinin tamamını ve Ürdün sınırındaki bölgenin büyük bir bölümünü kontrol altına aldığı bildirildi.

Muhalif güçler, rejim güçlerinin Dera'yı muhasara altına alarak anlaşmanın maddelerini ihlal ettiğini söyledi.

Dera'da bulunan muhaliflerin bölgeyi terk etmelerine izin verilmesi halinde İdlib'e doğru gitmek istedikleri kaydedildi.

Suriye rejim muhaliflerinin Cuma günü Rusya ile yaptığı anlaşmada muhaliflerin bölgeyi terk etmesine izin verileceği kaydedilmiş olmasına rağmen Suriye rejiminin buna müsaade etmediği belirtildi.

Dera'daki muhalifler Rusya ve Suriye rejimine karşı güvenlerini kaybettiklerini söyledi. Anlaşmaya göre rejim güçlerinin bölgeye girmesine müsaade edilmeyecekti. Bunun yerine Rusya askeri polisinin gözetimi altında mahalli güçlerin oluşacağı öngörülmüştü.

Çıkış koridoru

Suriye'deki Uzlaşma Merkezi'nin muhalif güçlerin ve ailelerinin İdilb'e gidebilmeleri için Dera yakınlarında bir merkez belirlediği, bin kadar rejim muhalifi ve ailelerinin çıkması konusunda Rus güçlerinin görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Muhalif güçlerin kaynakları, Rus tarafının, rejim güçlerinin Tel Şiheb ve Zizun sınırı ve Şam - Amman yolu üzerinde bulunan Umm el Meyen, Taybeh kasabalarına girişlerine izin vererek anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi.

Suriye rejim güçlerinin Ürdün sınırına doğru ilerlemesi sebebiyle buralarda kamp kuran on binlerce rejim muhalifi ve ailesinin, başlarına ne geleceğini bilmeden Dera şehrinin iç kısımlarına ve doğu kısmına çekildiği belirtildi. - DERA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Rusya Federasyonu Suriye Ürdün Dera 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title