Haberler

Suriye Ordusu ve Milisler Lazkiye'de Muhalifleri Püskürttü

Güncelleme:

Beşar Esad'ın doğum yeri olan Lazkiye'de hükümet güçleri ve yerel milisler, muhalifleri kırsal alana geri püskürttü.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın doğum yeri olan Lazkiye'de hükümet güçleri ve yerel milislerin, muhalifleri kırsal alana geri püskürttüğü bildirildi.

Suriye devlet haber ajansın SANA, ordu birliklerinin Akdeniz'e kıyısı olan Lazkiye'nin kuzeyinde kontrolü yeniden ele aldığını söyledi. Haberde, ay başından bu yana Lazkiye'ye saldırılar düzenleyen muhaliflerin dağlık alana geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Alevilerin yaşadığı Lazkiye, Esad'ın doğum yeri olması nedeniyle sembolik bir önem taşıyor.

Muhalif güçler, son iki hafta içinde Esad'ın babasının doğum yeri olan ve mezarının bulunduğu Kardaha yakınlarındaki bazı Alevi köylerini ele geçirmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, ordunun dokuz köyde kontrolü ele geçirdiğini ve muhalifler tarafından kurulan askeri kontrol noktalarının da ordunun eline geçtiğini doğruladı. Lazkiye'nin kuzeydoğusunda, Türkiye sınırına yakın Selma köyünün ise hala muhaliflerin kontrolünde olduğu belirtildi.

Suriye'de hükümet güçleri ülkenin merkez ve batı bölgelerini kontrol altında tutuyor. Muhalifler ise ağırlıklı olarak kuzey ve doğu bölgelerinde birçok noktada kontrolü ellerinde bulunduruyor. - LAZKİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Beşşar Esed Akdeniz Lazkiye Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title