Haberler

Suriye'nin kuzeyinde Kudüs'e destek gösterisi

Güncelleme:

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilere saldırıları Suriye'nin kuzeyinde protesto edildi.

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilere saldırıları Suriye'nin kuzeyinde protesto edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Bab ve Cerablus ile Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden arındırılan Afrin bölgelerinde İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Cerablus, Bab ve Afrin bölgelerinde bir araya gelen onlarca kişi "İsrail devletini kabul etmiyoruz", "Filistin işgal altında, devrim şereftir", "Şeyh Cerrah bölgesini kurtarın", "Şam'ı satanlar Kudüs'ü satın almayacaktır", "Filistin ve Suriyelilerin acısı birdir", "İsrail ile normalleşmeyi imzalayan kişi, Kudüs'ü sattığı için El-Aksa'yı savunamayacaktır", "Humeyni ve Haham aynı madalyonun iki ayrı yüzüdür", "İslam ülkeleri, El Aksa için hareket edin" yazılı dövizler taşıdı.

Gösterilere katılan Suriyeli aktivist Ala Cadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz Suriyeliler olarak Filistin halkının yaşadığı zulmü iyi biliriz. İsrail'in saldırılarını kınıyoruz." dedi.

Müslümanların ilk kıblesi olan mukaddes bölgenin işgalci İsrail saldırılarına maruz kalması nedeniyle üzüntü duyduklarını belirten Cadir, "Suriye'deki davamızda bizi yalnız bırakan Arap dünyası ve İslam ülkelerinden Filistin halkına sahip çıkmalarını istiyoruz. Ey Filistinliler sabredin Suriyeliler olarak sizi destekliyoruz. Allah da sizinle beraberdir." ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşananlar

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail polisinin Filistinlilere 8 Mayıs'taki müdahalesinde ise 90 kişi yaralanmış, Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye İsrail Aksa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title