Haberler

Suriye'nin Kimyasal Silahlarının Denetlenmesi Tartışmaları

Rusya'nın, Suriye yönetimine kimyasal silahları uluslararası denetime verme yönündeki teklifine Lübnan ve Cezayir'den destek geldi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, üniversite mezunlarını kabulünde yaptığı konuşmada, Suriye'deki krizin çözümüne yardımcı olmasını umduğunu belirttiği teklife ilişkin, "Rusya'nın teklifinin bölgede barışı sağlamaya yardımcı olmasını ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Süleyman, Lübnan'ın, Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin izlediği politikanın tarafsız ve barıştan yana olduğunu da vurguladı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ammar Bellani de yaptığı açıklamada, ülkesinin, Rusya'nın girişimini olumlu karşıladığını ifade ederek, "Savaşı Suriye'den uzaklaştırmayı hedefleyen tüm girişimleri destekliyoruz. Bu teklifin bölgede yeni bir dinamik oluşmasına katkı sağlayacağını umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Arap Birliği, Rusya'nın önerisini görüşecek

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli de AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin yarın, Rusya'nın teklifini değerlendirmek üzere temsilciler düzeyinde toplanacağını söyledi. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Cezayir Lübnan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title