Haberler

Suriye'nin İstanbul Başkonsolosluğu Önünde Hama Protestosu

Suriye ile Dayanışma Platformuna üye yaklaşık 20 kişilik bir grup Suriye Konsolosluğu önüne gelerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye hükümetinin saat 05. 00'de Hama'ya yaptığı saldırıları protesto etti.

Suriye ile Dayanışma Platformuna üye yaklaşık 20 kişilik bir grup Teşvikiye'deki Suriye Konsolosluğu önüne gelerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye hükümetinin saat 05. 00'de Hama'ya yaptığı saldırıları protesto etti.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, Arapça ' Hama seninle ölüme varız ' sloganı attı. Grup basın açıklamasının ardından Suriye Konsolosluğu karşısında oturma eylemi yaparken, konsolosluk önünde Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

HAFIZ ESAD İLE BEŞAR ESAD FOTOĞRAFLARINI YIRTTILAR

Oturma eylemi öncesi aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, ' Beşar Esad Lahey'de yargılansın ' pankartı açtı. Grup, eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad ile oğlu Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın çerçeve içindeki fotoğrafını yere vurarak kırdı.

Grup ardından da, Hafız Esad ile oğlu Beşar Esad'ın fotoğraflarını yırttı. Bir Suriye'li kadının elindeki Kur'an - ı Kerim ile zafer işareti yapması ise, dikkat çekti. Grup, kurtuluşu simgeleyen yeşil, siyah ve beyaz renkli bir bayrak açmayı da ihmal etmedi.

"HAMA'DAN HİÇBİR HABER ALINAMIYOR"

Basın açıklaması yapan Suriye ile Dayanışma Platfotrmu Başkan Yardımcısı Halid Hocaoğlu, Hafız Esad'ın 1982'de Hama'da katliam yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"29 yıl sonra bugün sabah Beşar Esad 05. 00'e doğru katliam başlatmıştır. Tam 30 yıldır Suriye rejiminde hiçbir şey değişmemiştir. Halkına kan kusturan halkını düşman olarak gören bir rejimle karşı karşıya Suriye halkı. Beş aydır süren katliamlar bugün Hama ile devam ediyor. Beş ayda 2 bin 500 kişi katledilmiş, bunların 400'ü emre itaat etmeyen askerlerdir.

Bugün sabahtan beri Hama'dan hiçbir haber alınamıyor. Hama şehri kuşatılmış durumda. Suyu, elektriği, dünyayla balantısı kesilmiş durumda. Tanklar toplar camileri hastaneleri ve yerleşim yerlerini vurmakta. Şu ana kadar hiçbir haber alınamıyor. Ramazan arefesinde başlayan bu operasyon bugün de şiddeti tırmandırarak devam etmektedir. "

HAMA'YA MÜDAHALE ETSİNLER

29 yıl önce Hama'dan İstanbul'a gelen ve Hama katliamında amcasının çocukları öldürülen Hamdi Osmanoğlu ise, Hama'dan hiçbir haber alınamadığını ve ölü sayısının bilinemediğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen Osmanoğlu, "Tayyip Erdoğan'a çağrı yapıyoruz. Hama'ya müdahale etsinler. Bu iş ciddi bir olay" dedi.

Basın açıklamasının ardından Hama'yı yalnız bırakmayacaklarına dair Arapça and içen grup, daha sonra Hama'nın kurtuluşu için dua okudu. Slogan atan bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı. Grup basın açıklamasının ardından Suriye Konsolosluğu önünde bir süre oturma eylemi de yaptı. - İstanbul / Sisli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title