Haberler

Suriye, Lübnan ile Bir Sınır Kapısını Kapattı"

Suriye'nin, Lübnan'ın Kuzeydoğusundaki Bir Sınır Kapısını Neden Göstermeden Kapattığı Belirtildi.

Suriye'nin, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki bir sınır kapısını neden göstermeden kapattığı belirtildi.

Lübnanlı güvenlik yetkilileri, Suriye'nin Kacuşe sınır kapısını kapattığını, böylece Beyrut-Şam arasındaki bağlantıyı sağlayan karadan tek sınır kapısı olarak Bekaa Vadisi'ndeki Masnaa'nın kaldığını kaydetti.

Adı açıklanmayan Lübnanlı güvenlik yetkilileri, gün içinde Suriye'den gelen şoförlerin, Suriyeli yetkililerin kendilerini sınırın kapatılacağını söylediklerini aktardı.

Sınırın kapatıldığı haberi, Lübnan haber ajansı tarafından da duyuruldu. Haberde, her iki yönden akan araç ve yolcu trafiğinin, Suriyeli yetkililerce bir neden belirtilmeden durdurulduğu kaydedildi.

Özel televizyon kanalı Lübnan yayıncılık kuruluş LBC ise Suriye'nin önümüzdeki saatlerde Masnaa kapısını da kapatabileceğini duyurdu.

Suriye, Lübnan ordusu ile Fethülislam militanları arasında 20 Mayıs'ta Nehr El Bared Filistin mülteci kampında patlak veren çatışmaların ardından Lübnan'ın kuzeyindeki 2 sınır kapısını güvenlik gerekçesiyle kapatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title