Haberler

Suriye, Iraklılar'a Vize Uygulamasını Erteledi

Iraklılar'a Vize Uygulama Kararı Alan Suriye, Uygulamayı 30 Eylül'e Ertelediğini Duyurdu.

Iraklılar'a vize uygulama kararı alan Suriye, uygulamayı 30 Eylül'e ertelediğini duyurdu.

Suriye'de yayınlanan bağımsız El Vatan gazetesinin resmi kaynaklara dayandırdığı habere göre, Suriyeli yetkililer, 10 Eylül'de yürürlüğe koymayı düşündükleri uygulamayı 30 Eylül'e erteledi. Kararın ertelenmesinde, Iraklı vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve aşiret liderlerinin taleplerinin etkili olduğu ifade edildi. Haberde, kararın iptal edilmediği sadece ertelediği vurgulandı. Uygulamanın sayıları zaten yeterince fazla olan Iraklı mültecilerin, ülkeye girişlerini sınırlamayı amaçladığı belirtilen

haberde, işadamları, bilim adamları ve yüksel eğitim almış Iraklıların Suriye'ye girişinde sorun yaşamayacağı da ifade edildi.

BM Mülteciler Komiserliği kaynaklarına göre, Suriye'de yaklaşık 1 buçuk milyon Iraklı mülteci yaşıyor. Suriye basınına göre ise, Suriye'de yaşayan Iraklı mülteci sayısı yaklaşık 3 milyon. Bazı sivil toplum örgütleri, günlük olarak Suriye'ye giriş yapan Iraklı sayısının yaklaşık 2 bin kişi olduğunu öne sürüyor.

Iraklılar'a, Suriye'de 4 ay kalma izni veriliyor. Bu süre bittiğinde, Iraklılar'ın yeni oturum alabilmek için Suriye dışına çıkış yapıp tekrar ülkeye giriş yapmaları gerekiyor.

(SEV-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title