Haberler

Suriye İçin Çorba

Güncelleme:

İnsanlık İçin Merhametli Tarifler

Dünya milyonlarca Suriyeli mülteciyi hayal kırıklığına uğrattı. Dünyanın en zengin ülkeleri bile bu insanlık dramına sırtını döndü, duyarsız kalmayı seçti. Yemek yardımına olan ihtiyaç çok fazla ve gün geçtikçe de büyüyor.

Dünyaca ünlü şefler ve yemek yazarları Suriyeli mültecilerin acılarını hafifletmek için Suriye için Çorba'da bir araya geldi. Her birinin bir tarifle katıldığı proje, çarpıcı fotoğraflar ve nefis çorbalarla dolu bir yemek kitabında hayat buluyor. Siz de bu anlamlı projenin bir parçası olabilir, yaşam savaşı veren Suriyeli mültecilere temel gıda malzemeleri ulaştırmamıza yardımcı olabilirsiniz.

İşte tariflerini vererek kitabı katkıda bulunan ünlü şef ve yemek yazarlarından bazıları:

Mark Bittman, Anthony Bourdain, Alice Waters, Paula Wolfert, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Greg Malouf, Ana Sortun, Sami Tamimi, Aglaia Kremezi, Carolyn Kumpe, Wendy Rahamut, Joe Barza, Sally Butcher, Troth Wells, Garrett Melkonian, Alexis Couquelet, Fernando Gomez, Jane Hughes, Nur İlkin, Aline Kamakian ve Sheilah Kaufman.

Barbara Abdeni Massaad

Man'oushe: Inside the Lebanese Street Corner Bakery, Massaad, Mouneh: Preserving Foods for the Lebanese Pantry gibi ödüllü yemek kitapları var. Beyrut, Lübnan'da doğdu. Genç yaşta Florida'ya taşındı. İlk mutfak deneyimini aile restoranları Kebabs and Things'de babasına yardım ederek kazandı. 1988'de Lübnan'a geri taşındı ve üniversite eğitimini orada tamamladı. Yemek pişirmeye olan tutkusunun izinden gitmeye karar verince, Lübnan, İtalyan ve Fransız restoranlarında, ünlü şeflerle beraber çalıştı. Massaad, Slow Food Beyrut'un kurucu üyesi ve enternasyonal Slow Food hareketinin aktif bir üyesi. Beyrut'ta eşi ve üç çocuğuyla beraber yaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lübnan Beyrut Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title