Haberler

Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti Muhaliflerle İttifak İstedi

Güncelleme:

Mısır'ın başkenti Kahire'de, "Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti" adıyla yeni oluşum kuran bir grup Suriyeli, tüm muhalefeti kendilerine katılmaya çağırdı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de, "Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti" adıyla yeni oluşum kuran bir grup Suriyeli, tüm muhalefeti kendilerine katılmaya çağırdı.

Kendilerini Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti olarak adlandıran yeni oluşumda, Haytam Malih, Eymen Haruş, Şeyh Nevaf el-Beşir ve Mahmud Seyyid Dagin gibi tanınmış muhalif isimler yer alıyor.

Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti başkanlığına seçildiği bildirilen Haytam Malih, Kahire Shepheard Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye için yeni bir geçici hükümet kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, Suriye muhalefetini yeni oluşuma katılmaya davet etti.

Haytam Malih, Suriye'nin halk ve vatan olarak bir bütün olduğunu, herkesin kurdukları yeni oluşuma katılabileceğini vurguladı.

Baas Partisi'nde yer almış olsa dahi bugün muhalif olmuş isimlerin kendilerine katılabileceğine işaret eden Malih, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin, "Kürtlerin hiçbir ayrıcalığı yok. Suriye'de hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Suriye'nin yapısı çok renklidir" ifadesini kullandı.

Geçici bir hükümet kurmanın zorluğuna dikkati çeken Malih, Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti'nde siyasi kimliklerden çok devrimi temsil etme yetisinin ön plana çıktığını bildirdi.

Özgür Suriye Ordusu'nu desteklediklerini dile getiren Haytam Malih, Suriye'de demokratik ve temiz yeni bir dönem arzu ettiklerinin altını çizdi.

Yeni oluşumun başkan yardımcılığına atanan Eymen Haruş da yaşadıkları hassas dönemden dolayı iç ve dış muhalefetin bir arada olması gerekliliğine vurgu yaparak, 3 gün içinde diğer muhalif gruplarla görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

15 kişilik yönetim kurulundan oluşan Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti, öncelikle muhalifler arasındaki siyasi çekişmelerin bir yana bırakılmasını, devrime inanan tüm güçlerin bir araya getirilmesini hedefliyor.

Muhabir: Kahire

Yayıncı: İbrahim Uyar - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title