Haberler

Suriye'den Türkiye'ye Müzik Aşkı

Suriyeli ud sanatçısı Halit Süleyman, savaşın acı yükünü kaldıramayarak 4 yıl önce İzmir’e yerleşti.

Suriyeli ud sanatçısı Halit Süleyman, savaşın acı yükünü kaldıramayarak 4 yıl önce İzmir'e yerleşti. 2 yıldır Konak Geçici Eğitim Merkezinde Suriyeli öğrencilere müzik eğitimi veren Süleyman, öğrencileriyle birlikte önce İstiklal Marşı'nı, sonra da Suriye Milli Marşı'nı söylüyor. Aynı zamanda büyük bir İbrahim Tatlıses hayranı olduğunu ve kendisini de ona benzettiklerini belirten Süleyman, Tatlıses'i ziyaret ederek ona olan hayranlığını da ifade etti.

Suriye'de yaşanan iç savaş, ülkesinde başarılı bir ud sanatçısı olan Halit Süleyman'ın hayatını da bir anda altüst etti. Savaş ortamını yüreği kaldırmayan Süleyman, ailesi ile birlikte 4 yıl önce İzmir'e gelerek kendine yeni bir hayat kurdu. Çevresi tarafından 'Suriyeli Tatlıses' olarak anılan Süleyman, 2 yıldır Konak Geçici Eğitim Merkezi'nde Suriyeli öğrencilere müzik eğitimi veriyor. Öğrencilerle birlikte hep Türkçe hem de Arapça şarkılar söyleyen Süleyman, Türkiye'ye olan vefasını öğrencilere İstiklal Marşı öğreterek de gösteriyor. Derslerde önce İstiklal Marşı, sonra da Suriye Milli Marşı'nı okuttuğunu belirten Süleyman, yıllardır hayranı olduğu İbrahim Tatlıses'le de görüştüğünü ve hayranlığını kendisine ifade ettiğini söyledi.

"Bu yardımı unutmayacağız"

Suriye'deki bir üniversitede derslere girdiğini, aynı zamanda çok sayıda konser verdiğini dile getiren Halit Süleyman, "Savaş çok zor ve bunu kalbim kaldırmadı. Bu yüzden 4 yıl önce İzmir'e geldim. Buradaki Suriyeli öğrencilere 2 yıldır müzik eğitimi veriyorum. Suriye çok güzel bir ülkeydi ama ben sanatçıyım ve savaşı kaldıramadım. 5 dil biliyorum. Türkçeyi de burada kursa gitmeden öğrendim. Türkiye'ye gelen Suriyeliler çok şanslı. Daha önce 12 ülkeyi gezdim ama Türkiye farklı. Türk milleti çok merhametli. Zarif ve iyi. Nerede Suriyeli bir aile görseler yardım ediyorlar. Birçok insan Avrupa'ya gitti ama bence yüzde 90'ı pişmandır. Ben Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Türkiye'yi çok takdir ediyoruz. Bu yardımı unutmayacağız. Önce İstiklal Marşı'nı okuyoruz, sonra Suriye'nin marşını okuyoruz. Türkçe ve Arapça şarkılar söylüyoruz" dedi.

Tatlıses'i ziyaret etti

İbrahim Tatlıses'in büyük bir hayranı olduğunu vurgulayan Halit Süleyman, "Buraya dükkan açınca hemen yanına gittim. Suriye'de herkes İbrahim Tatlıses'i çok seviyor. Herkes beni Tatlıses'e benzetiyordu. 'Suriye'nin Tatlıses'i' diyorlardı ama o çok büyük bir sanatçı" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İbrahim Tatlıses Türkiye Suriye İzmir Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title