Haberler

Suriye'den Gelen Toz Bulutları Etkisini Sürdürüyor

Suriye'den gelen toz bulutları etkisini sürdürüyorMERSİN - Suriye üzerinden gelen ve Doğu Akdeniz Bölgesini etkisi altına alan toz bulutu Mersin'e kadar ulaştı.

Suriye'den gelen toz bulutları etkisini sürdürüyor

MERSİN - Suriye üzerinden gelen ve Doğu Akdeniz Bölgesini etkisi altına alan toz bulutu Mersin'e kadar ulaştı. Sabah saatlerinde etkili olan toz taşınımı nedeniyle kentin birçok bölgesinde görüş mesafesi düştü.

Türkiye'ye Suriye üzerinden gelen toz bulutu, bugün Mersin'de de etkisini gösterdi. Toz taşınımıyla kente gelen toprak ve kumlar, kentin yüksek kesimlerinde görüş mesafesini düşürdü. Kenttin simgelerinden olan 52 katlı Metropol binası, Mersin Limanı, Atatürk Parkı gibi yerler toz taşınımı yüzünden görünemez hale geldi. HATAY - Suriye üzerinden Hatay'a taşınan toz bulutu İskenderun'da günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Zaman zaman etkisini arttıran toz bulutları, görüş mesafesinin de düşmesine neden oldu.

Havadaki toz bulutu nedeniyle İskenderun Körfezi'ndeki gemilerin de toz bulutu içerisinde kaybolduğu gözlendi. ADANA - Suriye üzerinden Türkiye'ye gelen toz bulutu Adana'da da etkili oldu. Toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi düşerken, gündelik hayatı da olumsuz etkiledi.

Suriye üzerinden gelen ve yaklaşık bir haftadır Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan toz bulutu, Adana'ya da ulaştı. Sabah saatlerinde gökyüzünü kaplayan toz bulutu görüş mesafesini düşürürken, boğucu bir havanın hakim olmasına da neden oldu. Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Adana'da toz bulutunun da etkisiyle vatandaşlar, nefes almakta bile zorlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Doğu Akdeniz Mersin Suriye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title