Haberler

Suriye'den Erdoğan'a Terör Suçlaması

Güncelleme:

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ı, 'Suriye halkına terör uygulamak'la suçladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleri üzerine bir bildiri yayınladı. Bildiride Erdoğan'ın Suriye'ye yönelttiği suçlamalar kabul edilmezken hükümet, Suriye'deki 'terör' saldırılarına destek vermekle sorumlu tutuldu.

"ERDOĞAN, SURİYE HALKINA ALENEN TERÖR UYGULUYOR"

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan'ın terörle suçladığı bir zamanda kendisinin ve hükümetinin, Suriye'de çirkef terör eylemlerinde bulunan terör gruplarını barındırma, eğitme ve onlara destek sağlamakla birlikte teröristlerin ve sözde cihatçıların yasa dışı yollarla Suriye topraklarına girmelerini kolaylaştırmasıyla Suriye halkına yönelik aleni bir şekilde terör uyguluyor"

"ERDOĞAN, TÜRKİYE VE SURİYE HALKLARI ARASINDAKİ DOSTLUĞU BOZAMAZ"

Bildirinin sonunda Suriye ve Türkiye halkları arasındaki dostluk ve kardeşlik vurgulanırken Erdoğan'ın bu dostluğu bozamayacağı ifade edildi.

Bildirde ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de eleştirildi. Mursi'nin, Kahire'de düzenlenen Arap Dışişleri Bakanları Toplantısındaki açıklamasının, Suriye halkının geleceğini dış müdahale olmaksızın tayin etme hakkına saldırı ve içişlerine müdahale niteliğinde olması nedeniyle kınadığı belirtildi.

Kaynak: Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanlığı Türkiye Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title