Haberler

Suriye'deki Yangın Türk Köyüne Sıçradı

Güncelleme:

Hatay Valisi Celaletin Lekesiz, Yayladağı'nda orman yangının sürdüğü alanları gezip yetkililerden bilgi aldı.

Hatay Valisi Celaletin Lekesiz Yayladağı'nda orman yangının sürdüğü alanları gezip yetkililerden bilgi aldı. Yangında 500 hektardan fazla alanın zarar gördüğünü söyleyen Vali Lekesiz, yerleşim alanları için ciddi bir riskin bulunmadığını açıkladı.

Yangın bölgesini gezen Vali Lekesiz, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve 10-12 kilometrelik sınır hattı boyunca gerçekten büyük bir afet olabilecek yangınla karşı karşıya kaldık. Ama memnuniyetle ifade etmek isterim ki, şu ana kadar bir can ve mal kaybı olmadı. Alınan tedbirler sonucunda hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. Başta sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız, sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere tüm devlet kurumlarımız seferber oldu. Söndürmek için tüm araç ve ekipman ile müdahale ediliyor. Söndürme çalışmaları devam ediyor. Şu saat itibariyle önemli ölçüde kontrol altına alındığını söylemek mümkündür. Ancak 3 ayrı yerde hala yangın büyük bir şekilde devam ediyor. Hava şartları böyle olursa eğer arzu etmediğimiz bir rüzgar gibi faktörler devreye girmezse, mevcut verilerle sabaha karşı tamamının kontrol altına alınacağın söylemek mümkün. Yayladağı ilçe merkezini de tehdit eden bir bölüm var idi. Ona karşı da tüm önlemler alındı. Şu anda ciddi bir risk ve tehdit gözükmüyor. Olağanüstü bir durum yok. Hayat bölgede devam ediyor, yerleşim alanları için herhangi bir ciddi risk yoktur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Lekesiz Yayladağı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title