Haberler

Suriye'deki Olaylar

Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında asker ve asker ailelerinin de bulunduğu 3'ü yaralı 135 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında asker ve asker ailelerinin de bulunduğu 3'ü yaralı 135 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyü sınırına minibüs, otomobil ve kamyonetlerle getirilen, asker ve asker ailelerinden oluşan 2'si subay 51 kişinin de yer aldığı 135 Suriyeli Türkiye'ye geçti.

Suriyeli subayların işlemlerin ardından Hatay'daki Apaydın kampına yerleştirileceği, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan diğer Suriyelilerin ise Şanlıurfa'ya gönderileceği belirtildi.

Yetkililer, Suriyelilerin diğer illerdeki kamplara gönderilmeden önce Reyhanlı ilçesindeki Hac Konaklama Tesisleri'nde bir süre bekletilerek, yemek ve diğer ihtiyaçlarının giderildiğini kaydetti.

Dera ve İdlip kentlerinden gelen ve Hac Konaklama Tesisleri'nde gıda maddeleri dağıtılan Suriyeliler, Türkiye'ye minnettar olduklarını ifade ettiler.

Muhabir: Cem Genco-İsmihan Özgüven

Yayıncı: İsa Sansar - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Reyhanlı Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title