Haberler

Suriye'deki Olaylar

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İslahiye'deki çadır kentte incelemelerde bulundu.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İslahiye'deki çadır kentte incelemelerde bulundu.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Yıldırım ve Gaziantep Milletvekili Erdoğan ile beraberindekiler ilk olarak İslahiye AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Milletvekilleri parti ziyaretinin ardından ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 280 dekarlık Tekel Tütün Deposundaki bin 750 çadırın kurulduğu 5 bin 513 Suriyeli'nin misafir edildiği çadır kentte incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri ve beraberindekiler, çadır kentteki idari bina, sahra hastanesi, Suriyelilerin dinlenme salonlarında incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Erdoğan, Çorum Milletvekili Yıldırım'la birlikte yaptıkları incelemelerde kampta 6 bin civarında Suriyelinin bulunduğunu, yapılan ziyarette yetkilerle görüştüklerini, kamptaki Suriyelilerin sorunlarını yerinde dinlediklerini söyledi.

Erdoğan, Suriyeli misafirlerin kampta son derece burada mutlu olduklarını, Suriyelilerin yemekten sağlığa kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ve mutlu olmaları için devletin her türlü önlemi aldığını kaydetti

Milletvekili Murat Yıldırım ise yaptığı açıklamada, Hatay'a geçerken Kamp'a geldiklerini, Kamp'taki Suriyelilerle görüştüklerini, İslahiye'de misafir edilen Suriyelilerin yakınlarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını, İslahiye Kaymakamlığı'nın ve idarecilerin Suriyeli misafirlere kucak açtıklarını onlara insanca davrandıkları için teşekkür ettiğini belirtti.

Yıldırım, kampta kalan Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ancak, en büyük arzularının bir an önce vatanlarına kavuşmak olduğunu ifade etti.

Milletvekillerinin ziyaretine, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, kamp yetkilileri ile askeri ve idari amirler katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Erdoğan Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title