Haberler

Suriye'deki Olaylar

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genel Kurmay Başkanı Tuğgeneral Selim İdris, Esed rejiminin düşmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genel Kurmay Başkanı Tuğgeneral Selim İdris, Esed rejiminin düşmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

İdris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu an elimizde Esed'in sarayını ele geçirecek kadar silah var ve Şam'daki nihai savaş çok yakında gerçekleşecek" diyerek Esed'in kısa bir zaman içinde düşeceğini iddia etti.

Üst düzey askeri komutanların ailelerinin Lübnan ve diğer komşu ülkelere kaçtıkları yönünde ellerinde bilgi olduğunu öne süren İdris, Esed'in yerini ise kimsenin bilmediğini iddia etti.

Askeri birliklerin tek başlarına yetersiz kalmaları nedeniyle Esed rejiminin onları bir çatı altında topladığını kaydeden İdris "ÖSO askerleri Halep'in kuzeyinde büyük başarı kaydetti, Esed güçleri artık ÖSO'ya karşı koyamıyor" diye konuştu.

İdris, Esed güçlerinin sahip olduğu kimyasal silahlarla ilgili ise

"Karşılaştığımız en büyük sorun bu. Bu silahların nerede bulunduğunu biliyoruz ve Esed ordusu bu silahı kullanmadan önce birliklerimize harekete geçmeleri konusunda talimat verdik" ifadelerini kullandı.

ÖSO'nun elinde bulunan Esed yandaşı esirlere kötü davranıldığı konusundaki iddialar hakkında ise İdris, "Esirlere kötü muamelede bulunulmaması konusunda büyük çaba sarf ediyoruz. Tugay ve birliklerin komutanlarını toplayıp esirlere nasıl davranmaları gerektiğini açıkladık, insani muamelenin kurallarını öğrettik, buna uymayanların da askeri mahkemeye sevk edileceğini bildirdik" açıklamasını yaptı.

ÖSO'ya bağlı tugay ve birlikleri bir çatı altında toplayan Genel Kurmay Başkanlığı, 7 Aralık'ta kurulmuş başkanlığına da Selim İdris getirilmişti.

Muhabir: Hazim Bedr / Gülşen Topçu-Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Erdem Gültekin - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Lübnan Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title