Haberler

Suriye'deki Olaylar

Suriye Ulusal Konseyi, Humus'ta yaşayan Suriyelilerin 80 gündür abluka altında bulunduklarını, Esed yönetiminin kente yardım girmesini engellediğini bildirdi.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) tarafından yapılan açıklamada, Humuslu ailelerin kıtlık tehlikesi yaşadığı, Suriye ordusunun yardım yollarını kesmesi sonucu ellerindeki son yiyeceklerin de tükendiği öne sürüldü.

Esed yönetiminin bölgeye ulaştırılmak istenen gıda ve ilaç girişini engellediği, kentteki ev, sığınak ve hastaneleri bombaladığını iddia eden SUK, yaralıların tedavi edilememesi ve yiyeceklerinin tükenmesi nedeniyle halkın büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya kaldığını bildirdi.

SUK, Birleşmiş Milletler (BM), Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve uluslararası yardım kuruluşlarına Humus'ta mahsur kalan aileleri kurtarmak için bir an önce harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

SUK'tan yapılan açıklamada, uluslararası yardım kuruluşlarının Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) aracılıyla şehre yardım göndermesi gerektiği aksi takdirde tüm ailelerin yok olacağı ifade edildi.

Muhabir: Emel Şahin - Hacer Başer / Samet Doğan

Yayıncı: İbrahim Uyar - ŞAM

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title