Haberler

Suriye'deki Kimyasal Silahların İmha Edilmesi

BERLİN (AA) – Suriye yönetiminden alınan ve daha sonra ABD'ye ait bir gemide imha edilen kimyasal maddelerin atıklarının Almanya'da imha edilme işleminin de tamamlandığı bildirildi.

BERLİN (AA) – Suriye yönetiminden alınan ve daha sonra ABD'ye ait bir gemide imha edilen kimyasal maddelerin atıklarının Almanya'da imha edilme işleminin de tamamlandığı bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bremen ve Aşağı Saksonya eyaletlerinin desteği ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (KSYÖ)  kontrolünde 5 ay içinde yaklaşık 370 ton sıvı ve katı hardal gazı atıkları Munster şehrindeki kimyasal silah imha merkezi GEKA'da imha edildi.

Açıklamada, Alman hükümetinin KSYÖ'nün çalışmalarını desteklemeyi sürdüreceği ifade edildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de olağanüstü uluslararası işbirliğiyle 2013 yılında Suriye rejiminin kapsamlı kimyasal silah cephaneliğinin ele geçirilmesinin, ülke dışına çıkarılmasının ve şimdi de imha edilmesinin başarıldığını söyledi.

Steinmeier bunun uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi durumunda zor olan siyasi sorunları çözebileceğini gösterdiğini belirterek, Almanya'nın burada sorumluluk almasının doğru olduğunu kaydetti.

Suriye'deki iç savaşın azalmayan vahşet ve zulüm ile sürdüğüne dikkati çeken Steinmeier,  "Birçok şey hala kimyasal maddelerin silah olarak masum insanlara karşı kullanıldığını gösteriyor. Yüzbinlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve milyonlarca insanın ülkeden kaçmasına karşın hala çatışmaların tarafları Suriye'de kesinlikle askeri çözüm olamayacağına rağmen siyasi çözüm için niyetli  görünmüyorlar" ifadesini kullandı.

Steinmeier, Almanya'nın, BM Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye'de taraflarının görüşmeye geçmesi yönünde yaptığı girişimlerini desteklediğini kaydetti.

Farklı tarihlerde Suriye'den taşınan ve geçen yıl İtalya'da ABD'ye ait "Cape Ray" adlı gemiye yüklenen kimyasal maddeler Akdeniz'deki uluslararası sularda  gemideki hidroliz sistemi kullanılarak imha edilmişti. Buradaki atıklar daha sonra Finlandiya ve Almanya'nın Munster kentindeki kimyasal silah imha merkezi GEKA'ya getirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Almanya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title