Haberler

Suriye'deki İç Savaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şube Başkanı Emin Cengizoğlu:: "İnsani yardım için Türkiye’nin Suriye ile olan tüm sınır kapılarını açmasını talep ediyoruz"

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şube Başkanı  Emin Cengizoğlu, "İnsani yardım için Türkiye'nin Suriye ile olan tüm sınır kapılarını açmasını talep ediyoruz"dedi.

Aralarında İHD, Şırnak Barosu, BDP, KESK ve KÜRDİDER'in de aralarında bulunduğu bir grup, Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan olayları kınadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Şırnak Şube Başkanı Cengizoğlu, Surye'nin kuzeyinde bulunan ve Rojava diye adlandırılan ve Kürt nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölgede kökten dinci grupların saldırılarının olduğunu ileri sürdü.

Dernek olarak sınır kapılarının açılarak, bölgeye insani yardım malzemelerinin ulaştırılması için başvuruda bulunduklarını ifade eden Cengizoğlu, şunları kaydetti:

"Bölgede salgın hastalık ve açlık nedeniyle yaşanabilecek büyük bir insani trajediye izin vermemek için bir an önce tüm sınır kapılarının açılması gerekmektedir. İnsani yardım için Türkiye'nin Suriye ile olan tüm sınır kapılarını açmasını talep ediyoruz İnsan hakları savunucuları olarak Rojava'daki katliamı kınıyoruz."

Grup daha sonra dağıldı. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title