Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Suriye rejim güçlerinin Rus hava desteğiyle Halep'in kuzeyine yönelik saldırıları nedeniyle kaçmak zorunda kalan bölge halkı, ülkelerini terk etmeden Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde yer alan Es-Selame çadır kentine sığınıyor.

Suriye rejim güçlerinin Rus hava desteğiyle Halep'in kuzeyine yönelik saldırıları nedeniyle kaçmak zorunda kalan bölge halkı, ülkelerini terk etmeden Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde yer alan Es-Selame çadır kentine sığınıyor.

Rus hava bombardımanı gölgesinde Suriye ordusunun karadan gerçekleştirdiği saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesi, Deyr Cemal, Kafr Naya, Minniğ, Kafr Haşir, Kafr Kelbin, Munbic ve Bab bölgelerinden Azez'deki Es- Selame çadır kentine kaçmak zorunda kalan Suriyeliler, cuma namazını çadır kentteki Es-Selame Camisi'nde eda etti.

Rusya uçaklarının saldırılarından kaçtıklarını söyleyen bölge sakinleri, İran, Irak ve Hizbullah güçlerinin bölgede etnik temizlik yaptığını dile getirdi.

Halep'in Rityan beldesine Rus uçaklarının saldırılar düzenlemesinden dolayı evini terk ederek Es-Selame çadır kentine gelen Muhammed Ali (62), "Rusların saldırılarından dolayı buraya geldik. Bir kısmın Halep'in kuzeyinden bir kısmı da güneyindeki Rus uçaklarının yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılardan dolayı geldi. Burada Es-Selame'den gelenler adına konuşuyorum. Buraya, Halep'in batısından gelenler var, bir kısımı da terör örgütü DAEŞ bölgesinden" dedi.

"Sünni kimliğimizden dolayı bize zulmediliyor. Tek günahımız Sünni olmak" diyen Ali, şunları söyledi:

"İran ve Hizbullah militanları, Sünni olduğumuz için bize bunu yapıyor. Çocuklarımızı buradaki güvenli bölgeye getirdik, ama yerlerimizi terk etmiş değiliz. Ailelerimizi güvenli bölgelere ulaştırdıktan sonra cephe hatlarımıza geri döneceğiz. Din düşmanlarına karşı mücadelemiz devam edecek ve ülkemizi terk etmeyeceğiz."

Rus bombardımanından dolayı çadır kente geldiğini anlatan Faysal Nacar (56) ise rejimin ile terör örgütü DAEŞ ve PYD'nin bölgeyi sivillerden arındırmaya çalıştığını savunarak, "Rusya ve ABD, bölgeyi boşaltmak istedikleri için Türkiye'ye 'Kapıları açın' diyor. Biz gitmek istemiyoruz. Sadece ailelerimizin güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Gençleri değil, kadın çocuk ve yaşlıları içeri alın" ifadesini kullandı.

İran, Rusya, rejim ve DAEŞ'in Halep'in kuzeyinde Sünnilerin olduğu bölgelere saldırdığını aktaran Nacar, "Batı ülkeleri her şeyin farkında. Bölgeyi başkalarına bırakmak istediklerinden gençlerin Türkiye'ye girmesini istiyorlar" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye İran Azez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title