Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'de rejime ait güçlerin Halep'in Helek Mahallesi'ne varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye'de rejime ait güçlerin Halep'in Helek Mahallesi'ne varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sivil savunma yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Helek Mahallesi'ne saldırması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırıda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydeden yetkililer, sivil savunma ekiplerinin gece geç saatlere kadar yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkartmaya çalıştığını belirtti.

Esed güçlerinin birkaç günden bu yana kentte saldırılarını yoğunlaştırdığını vurgulayan yetkililer, "Savaş uçakları ile helikopterler, Halep'te sadece sivillerin kaldığı bölgeleri bombalıyor" dedi.

Esed güçlerinin dün Halep'in Şear Mahallesi'nde bir çarşıya düzenlediği saldırıda 25 sivil yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title