Haberler

Suriye'de Yeni Yatırım Kanunu Yabancı Yatırımcının Önünü Açacak

Suriye Başbakanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Abdullah Dardari, Yeni Çıkarılan Yatırım Kanununun Yabancı Yatırımcıların Önünü Açtığını İfade Etti.

Suriye Başbakanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Abdullah Dardari, yeni çıkarılan yatırım kanununun yabancı yatırımcıların önünü açtığını ifade etti.

Dardari, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın yayınladığı yatırımlar kanunu ile ilgili basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Suriye Başbakanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Dardari, "Bugün çıkan ve yatırmaları düzenleyen kanun, yabancı yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Kanun, Suriye'nin maliye ve bankacılık alanındaki gelişiminin bir göstergesi" dedi.

Konuyla igili olarak açıklamalarda bulunan Dardari, "Kanun, yatırımcılara elde ettikleri karı yurtdışına döviz olarak çıkarmaya izin veriyor. Bu sadece Suriye'deki yatırım mantığındaki değişikliği değil mali ve bankacılık alanındaki gelişmeyi yansıtıyor. Bunun yanında yabancı yatırımcıların gayri menkul satın almasına izin veriyor. Ayrıca yatırım projesi için gerekli makine ve toplu taşıma araçlarını gümrükten muaf tutuyor. Ancak 51 numaralı kanun, bu yılın başından beri yapılacak yatırım projelerinin karından vergi alınmasını öngörüyor. Suriye'de uzun vadeli yatırımlar yapan yabancı yatırımcıları stratejik ortak olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Amerikan baskılarının Suriye'ye yapılacak yatırımları olumsuz etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine Dardari, "Amerikan yönetimi, Suriye'ye sürekli baskı uyguluyor. Ancak bu baskıların Suriye'ye dışardan gelecek yatırımlara herhangi bir olumsuz etki yapmadığına inanıyorum" yanıtını verdi.

Aralarında Türk ve Arap şirketlerinin de bulunduğu bir çok yabancı şirketin, Suriye'de yaklaşık 8.5 milyar dolar değerinde yatırım yaptığı öğrenildi.

(GY-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title