Haberler

Suriye'de Yaralanan Çocuklar Türkiye'de Yaşama Tutundu

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde bomba yüklü aracın patlatılması ve oyuncak sanarak oynadıkları mühimmatın infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Suriyeli 2 çocuk, tedavi için getirildikleri Kilis'te yaşama tutundu.

İZZET MAZI - Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde bomba yüklü aracın patlatılması ve oyuncak sanarak oynadıkları mühimmatın infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Suriyeli 2 çocuk, tedavi için getirildikleri Kilis'te yaşama tutundu.

İç savaşın sürdüğü Suriye'de terör örgütlerince bir süre önce ilçeye bağlı Akterin beldesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan 13 yaşındaki Adil Veysel ile Rail köyünde oynadıkları mühimmatın infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Beşar Muhammed el-Hacci, Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Vücutlarındaki yaraların yanı sıra bilinç kaybı ve solunum yetmezliği gibi sorunları da ortaya çıkan çocuklar, kendileri için seferber olan doktorlar ve sağlık çalışanları sayesinde yeniden hayata bağlandı.

Hastanenin çocuk cerrahisi uzmanı Dr. İsmail Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların hastaneye getirildiklerinde genel durumlarının kötü olduğunu belirtti.

Her iki çocuğun da şarapnel parçası isabet etmesi sonucu akciğerinden yaralandığını bundan dolayı da çocuklarda solunum sıkıntısı ve bilinç kaybı geliştiğini anlatan Özmen, "Adil'in sırtında boru şeklinde şarapnel parçası vardı, hemen ameliyatla aldık ve zarar gören akciğerini onardık. Beşar'ın da yine aynı şekilde akciğerine şarapnel parçası isabet etmişti ve kanaması vardı. Durumu bayağı kötüydü ama yoğun bakımda tedavi altına aldık." diye konuştu.

Özmen, çocukların yoğun bakımda yaklaşık 4-5 gün tedavi gördükten sonra servise alındığını ifade ederek, şu anda çocukların genel durumunun daha iyi olduğunu ve kan değerlerinin iyi gelmesi halinde birkaç güne kadar taburcu edilebileceğini söyledi.

"Allah herkesten razı olsun, çocuğum kurtuldu"

Tedavisi devam eden Adil Veysel de dükkanlarının önünde oturduğu sırada büyük bir patlama olduğunu ve göğsüne şarapnel parçası isabet ettiğini dile getirdi.

Arkadaşları tarafından hemen hastaneye götürüldüğünü anlatan Veysel, "Biraz korktum, ağrılarım vardı ama sonra geçti. Daha sonra beni Türkiye'ye geçirdiler. Sağ olsun doktorlar beni burada iyileştirdiler." dedi.

Beşar Muhammed el-Hacci ise futbol oynadıkları sırada arkadaşının bir cisim bulduğunu ve evden getirdiği çekiçle kırmaya çalıştığını söyledi.

Çekiçle vurdukları maddenin birden patladığını ve arkadaşlarıyla birlikte yaralandığını aktaran Hacci, önce Suriye'de bir hastaneye götürüldüğünü ardından da Kilis'e getirildiğini ve burada da iyileştiğini kaydetti.

Baba Yaşar Muhammed el-Hacci ise patlama olduğunu duyduğunda köye gittiğini ifade ederek, "Baktım çocuklar kanlar içerisinde onları hemen arabaya alıp Mare Hastanesine götürdüm orada ilk tedavinin ardından oğlumla bizi ilk önce Azez Hastanesine oradan da Türkiye'ye gönderdiler. Sağ olsunlar bizi önce acile sonra yoğun bakıma aldılar. Doktorlarımız çok iyi ilgilendiler. Allah herkesten razı olsun, çocuğum kurtuldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title