Haberler

Suriye'de Protestolarda 560 Ölü

Güncelleme:

Suriye insan hakları grubu Savasiya, ülkede hükümet karşıtı protestoların başlangıcından beri geçen 6 haftalık süre içerisinde güvenlik güçlerince öldürülen sivillerin sayısının 560'a ulaştığını ileri sürdü.

Reuters'ın haberine göre insan hakları grupları tarafından yapılan açıklamalarda bugünkü gelişmelere de değinildi ve muhalefetin önde gelen isimlerinden 81 yaşındaki Hasan Abdül Azim ile 85 yaşındaki Ömer Kaşaş'ın gözaltına alındıkları kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin ayrıca, başkent Şam'ın merkezinde, Dera'da göstericilere müdahaleleri protesto amacıyla sessiz yürüyüş yapan 11 kadını gözaltına aldığı kaydedildi. - AMMAN

SURİYELİLER ÇADIRLARA YERLEŞTİRİLECEK

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye giren Suriyelilerin Fehmi Dinçer Spor Salonu'ndaki bekleyişleri sürüyor.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, yaptığı açıklamada, spor salonuna yerleştirilen Suriyelilerin nakledilmesi için Kızılay çadırlarının kurulmasıyla ilgili çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Atıl durumdaki eski Tekel binasının bulunduğu araziye şu ana kadar 40'a yakın çadırın kurulduğunu bildiren Polat, "Çadırların kurulacağı alanda alt yapı çalışmaları tamamlandı. Toplamda yaklaşık 60 çadır kurmayı planlıyoruz. Çadırlar bittiğinde Suriyeliler çadırlara nakledilecek" bilgisini verdi.

Çalışmaları kısa sürede tamamlamaya çalıştıklarını belirten Polat, bitmemesi durumunda Suriyelilerin bu gece de spor salonunda kalacağını kaydetti.

Polat, Suriye'den 50 kişilik bir grubun daha sabah saatlerinde sınıra geldiğini bunların kendiliğinden geri döndüğünü bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title