Haberler

Suriye'de Operasyon

Bugün Suriye'deki durum geçen günlerden farklı olmadı.

Bugün Suriye'deki durum geçen günlerden farklı olmadı. Muhalif kaynaklarına göre ülkenin Humus kenti başta olmak üzere ve diğer bölgelerde emniyet güçleri tarafından başlatılan Beşar Esad'a karşı isyancıları hedef alan operasyonlarda 13 kişinin öldüğü ve 24 kişinin yaralandığı iddia edildi.

Bu sabah İdlib ve Humus illerini basan güvenlik güçleri 5 kişiyi öldürdü, suriye insan hakları gözlemcisi Humus'a bağlı Hola beldesine 25 askeri otobüs ve 10 panzer girdikten sonra 17 kişiyi gözaltına aldı ardından elektirik ve iletişim hatlarının kesildiğini açıkladı. Suriye Devrimi Birliği İdlib'e bağlı Maaret Harma beldesinde de 3 kişinin öldürüldüğünü açıklandı. Birlik facebook'taki sayfasında işkencede ölen bir kişinin görüntüsünü de yayımladı. Hama kentinin Karnaz bölgesindede operasyonlarda 3 isyancı öldürüldü.

Öte yandan Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Hama'nın Selhep bölgesinde askere karşı düzenlenen silahlı saldırıda, 6 subayla 3 sivilin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title