Haberler

Suriye'de Kuşatma Altındaki Duma'da Açık Havada İftar Sevinci

Suriye'de başkent Şam'ın kuşatma altındaki Duma ilçesinde enkaza dönmüş sokaklarda kurulan sofralarda 600 kişiye iftar veriliyor.

Suriye'de başkent Şam'ın kuşatma altındaki Duma ilçesinde enkaza dönmüş sokaklarda kurulan sofralarda 600 kişiye iftar veriliyor.

Esed güçlerinin ve destekçisi yabancı terörist grupların yaklaşık 4 yıldır askeri kuşatması altındaki Doğu Guta'da yer alan Duma'da, rejim güçlerinin saldırılarının durmasıyla bu ramazan ilçe sakinleri harabeye dönmüş sokaklarda iftar yapma sevincini yaşıyor.

Duma'da faaliyet gösteren insani yardım vakfı "Adale Hayır", Duma'nın çeşitli bölgelerinde pazar gününden beri kurduğu iftar sofralarıyla çocuklar, aileler ve ihtiyaç sahiplerinin karnını doyuruyor.

Duma'nın harabe haline gelmiş farklı sokaklarında 600 kişilik sofralar kuran vakfın dünkü iftarına aralarında yetimlerin de bulunduğu 100 çocuk ve çok sayıda ihtiyaç sahibi katıldı.

Uzun süredir ilk kez açık havada iftar yapma şansı yakalayan çocukların sevinci gözlerinden okunurken ihtiyaç sahipleri ise dua etti.

Mayıs ayından bu yana Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri" içerisinde yer alan Duma'da, halk bu ramazan ayında diğer ramazanlara nispeten dışarıya daha rahat çıkarak sokakta düzenlenen iftarlara katılabiliyor.

Duma sokaklarında, moloz yığınlarının ortasında kurulan rengarenk iftar sofraları ilçenin harabeye dönmüş binaları arasında ilginç bir tezat oluşturuyor.

Vakfın sorumlularından Mueyid Ebu Şadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İki gündür Duma ilçesinde ihtiyaç sahipleri ile aralarında yetim ve tutuklu çocukların da bulunduğu 600 kişiye günlük iftar veriyoruz. Günlük iftar menümüzde pirinç, et, meyve suyu ile meyve bulunuyor." dedi.

Duma'nın farklı yerlerinde 5 gün boyunca ihtiyaç sahiplerine iftar vereceklerini kaydeden Şadi, "Daha önceki yıllarda saldırılar nedeniyle iftarları camilerde veriyorduk, bu sene ise kentte enkazlar arasında veriyoruz" ifadesini kullandı.

İftara babasıyla katılan 7 yaşındaki Rima Ahmed, "Buraya babamla geldim. Dışarısı çok güzel. Hep dışarıda olmak istiyoruz. Burada amcalarla şimdi yemek yiyeceğiz" diye konuştu.

İftara sofrasına oturan Yusuf el İbrahim de "Daha önceki yıllarda rejimin saldırıları nedeniyle iftarı evlerimizde yapıyorduk, dışarıya çıkamıyorduk. Rejim geçmiş yıllarda iftar saatlerinde Duma'yı bombalıyordu. Bu nedenle dışarıya çıkmaya korkuyorduk. Bu sene ise dışarıda enkazlar arasında orucumuzu açıyoruz. Bu çok güzel bir his." dedi.

Şehirde iftar vesilesiyle insanların bir araya gelme şansı yakaladığını söyleyen İbrahim, "Bu organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun. Burada tüm konu komşu toplandık. Uzun zamandır ilk kez bir ramazanda bir aradayız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title