Haberler

Suriye'de Ateşkes Uygulanmaya Başlandı, Çözüm İçin Yeni Tarih 7 Mart

Güncelleme:

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, krizin çözümüne dair barış görüşmelerinin 7 Mart'ta yeniden başlayacağını duyurdu. BM Güvenlik Konseyi de Suriye'deki ateşkes tasarısını oy birliğiyle kabul etti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de çatışmaların durdurulması ve tüm noktalara yardım ulaştırılması kararına uyulması durumunda, Suriye müzakerelerine 7 Mart'ta devam edileceğini açıkladı.

De Mistura, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye konulu toplantıya video-konferans yöntemiyle katılarak çatışmaların durdurulması anlaşmasının yürütülmesi ve siyasi müzakerelerin devamı konusunda açıklamalarda bulundu.

7 MART'TA TEKRAR BAŞLATILMASI PLANLANIYOR

Suriye'de çatışmaların durması anlaşmasının bu gece itibariyle uygulanacağını anımsatan de Mistura, "Suriye'de çatışmaların durdurulması kararına genel olarak bağlı kalınır ve insani yardım konvoylarına kesintisiz geçiş imkanı sağlanırsa, siyasi müzakereleri 7 Mart'ta tekrar başlatmayı planlıyorum" dedi.

Müzakerelere daha önce katılan aynı gruplarla devam edileceğini belirten de Mistura, müzakere başlıklarının da önceki toplantıyla aynı olduğunu, Cenevre Bildirisi doğrultusunda sorunu siyasi geçiş süreciyle çözmeyi planladıklarını bildirdi.

BM'DEN KARAR ÇIKTI

BM Güvenlik Konseyi, Rusya ve ABD'nin girişimleri sonucu varılan ve bu gece yarısından itibaren Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oybirliği ile kabul etti.

Kararda, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun çatışmaların durması konusunda anlaşmaya vardıkları vurgulanarak, Suriye rejimi ve müttefikleri ile Suriye silahlı muhalefetinin, çatışmaların durması kararına uyacaklarını ABD ve Rusya'ya ilettikleri belirtildi.

Karara göre Suriye'de çatışmalar sona erdirilecek, 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı uygulanacak.

SİYASİ GEÇİŞ SÜRECİ BAŞLAYACAK

Suriye'de insani yardım konvoylarının en kısa yoldan biran önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının temin edilmesi talep edilen kararda, 2254 sayılı kararda kabul edildiği üzere ülkede siyasi geçiş sürecinin başlatılması ve Suriye'nin geleceğine halkın karar vermesi isteniyor.

Karar metninde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan, bu kararın uygulamasına ilişkin 15 gün içinde Konsey'e rapor sunması istendi.

Kaynak: AA / Dünya

Suriye Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (12)

bm barışın değil savaşın teminatçısı:

dünyada bm diye bir kuruluş varoldukça savaşta var olacaktır. bu beşli ortak için görev paylaşımı bir gün fransaya libyayı afrika iülkesini vur emri bir gün abdye ırak gir emri birgün ruusya ya suriye gir emri her şey bunların ali menfaatleri için. bide bu kuruluş insan hakları bildirgesi yayınlamış yahu kim inananır size. . .

44
1
yanıtYanıtla
can rusya:

hayde hayirlisi 7 marta kader kim öle kim kala

7
9
yanıtYanıtla
Rrt Mobil-IOS:

Tezgah ve oyun o kadar.. BM 5 yıldır neredeydi?!!! Kesinlikle batının bir oyunun tezgahıdır. Sakın kanma reis!

4
4
yanıtYanıtla
reis:

tamam yavrum

yanıt7
yanıt0
Hasan:

Son gün Rusya saldırıyor NATO göreve işini bitir

4
2
yanıtYanıtla
dikkat:

turkiyenin sinyal karistirici koral abd ve rusyanin resmi cinayet duzenini bozdu rusya abd bunu arastiracak ates kesin nedeni bu

1
4
yanıtYanıtla
ESMA:

Ortada bir tiyatro oynanıyor. . . Her şey bop için, İsrailin rahatı için. . . Türkiye, mayınlı arazileri temizleme karşılıgında buraları israile verilmesini n sebebini hale anlayamadık. . . . lanet olsun bop projesinede, bopun eş başkanlarınada. . .

4
0
yanıtYanıtla
Bazid_04 Mobil-IOS:

İnşallah Barış sağlanır bizde sizden kurtuluruz,

3
1
yanıtYanıtla
Buyuk ulke demekle buyuk olunmuyor:

Bati TR ile birlikte Esad''i sutlayip Suriye''nin paylasmasinda TR pay alirim diye Suriye ic savasini destekledi. Rusya ve Bati paylasti, TR havasini aldi. Olan Suriye li vatandaslara ve bize geldikleri icin TR kaybetti. Bazilari hala anlayamamis savas n''oldu nasil masa basina oturdular diye. TR''deki yoneticilerde burda yorum yazanlar gibi uzaktan seyrediyor olanlari.

4
0
yanıtYanıtla
ufukMobil-ANDROID:

kac senedir niye beklediniz olen insanlarii izlediniz eyy bm konseyi allah belanizi versin artik! suriye bizim diyince mi sicradiniz

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title