Haberler

Suriye'de Çatışmalar Sürüyor

Şiddet olaylarının hız kesmeden devam ettiği Suriye'de sivillere yönelik hava ve kara operasyonları devam ediyor.

Şiddet olaylarının hız kesmeden devam ettiği Suriye'de sivillere yönelik hava ve kara operasyonları devam ediyor.

Her geçen gün iç savaşa sürüklenen Suriye'de Esad rejimi, Humus, Dera ve İdlib'de sivillere yönelik hava ve kara operasyonlarını arttırırken; Batılı ülkeler de uluslar arası toplumun tüm baskılarına direnen Suriye yönetimine karşı yeni yaptırımlar ve ambargo kararları alıyor.

Şiddetin ve kanın durmadığı Suriye'de ordunun bugün çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği silahlı saldırılarda 82 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken; halkın özgürlük ve demokrasi talebine kurşun ve bombalar ile karşılık veren Esad rejimi ile muhalifler arasındaki sokak çatışmaları da her geçen gün büyüyor.

Suriyeli muhalifler tarafından paylaşım sitelerine koyulan görüntüler Suriye Ordusu'nun kentlere düzenlediği hava saldırıları tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilirken, hedef alan evlerin enkazlarında kalan siviller çevredekilerin yardımları ile çıkarılıyor. Ülkede birçok şehrinin tank, havan topları ve taarruz helikopterleri ile yerle bir edildiği ve şehirlerin üzerinde büyük duman bulutlarının oluştuğu görülüyor.

Öte yandan; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün İtalya Başbakanı Mario Monti ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye lideri Beşşar Esad'ın yasal olarak görevi bırakması gerektiğini, aksi takdirde Suriye'de iç savaşın sonunun gelmeyeceğini ifade etmişti. - DERA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Beşşar Esed Suriye İdlib Dera Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title