Haberler

    Suriye'de Ateşkes Uzatılacak Mı?

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya Suriye'de vardıkları ateşkesi uzatacak mı?Moskova yönetimi BM Güvenlik Konseyi'nin, söz konusu anlaşmayı Washington'un anlaşma metnini açıklamak istememesinden dolayı destek olmasının zor olduğunu açıkladı.

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya Suriye'de vardıkları ateşkesi uzatacak mı?

    Moskova yönetimi BM Güvenlik Konseyi'nin, söz konusu anlaşmayı Washington'un anlaşma metnini açıklamak istememesinden dolayı destek olmasının zor olduğunu açıkladı.

    Rusya'nın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Vitaly Churkin ve ABD Temsilcisi Samantha Power'ın cuma günü konseyi kapalı kapılar ardında bilgilendirmesi beklenirken bu oturum son dakika da iptal edilmişti. Rusya ordusundan General Victor Ponzikhir düzenlediği basın toplantısında "Ateşkesi bir 72 saat daha uzatamaya hazırız. Biz Amerikan tarafının kendi kontrolü altındaki silahlı grupların 9 Eylül'deki anlaşmaya kesinlikle uymaları konusunda etkilemeye yönelik belirleyici eylemlerini bekliyoruz. Aksi taktirde Suriye'deki durum kontrolden çıkabilir." dedi.

    Ateşkese genel anlamda uyulsa da bazı ihlaleler ön plana çıkıyor. Söz konusu durumun kırılma noktalarından biri de Halep'teki insani boyut.

    ABD ve Birleşmiş Millletler, anlaşmada yer alan rejim güçlerinin kuşatması altındaki Halep merkezinin dışarıyla bağlantısını sağlayan Kastillo yolunun açılarak insani yardımların ulaştırılması beliyor.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 17 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Moskova Suriye Rusya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title