Haberler

Süreyya Ayhan Kop'a Müsabakalardan Ömür Boyu Men Cezası

Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'a Müsabakalardan Ömür Boyu, Eşi ve Antrenörü Yücel Kop'a da 2 Yıl Men Cezası Verdi.

Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a müsabakalardan ömür boyu, eşi ve antrenörü Yücel Kop'a da 2 yıl men cezası verdi.

Atletizm Federasyonu Naili Moran Tesisleri'nde toplanan ceza kurulu, Kop çiftini son kez dinleyerek, haklarındaki kararı açıkladı ve milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a doping olayını ikinci kez ihlal ettiği gerekçesiyle ömür boyu men cezası verdi.

Duruşma sonrası çok üzgün olduğu gözlenen Süreyya Ayhan Kop, yaptığı açıklamada, bu kararın korkutma amaçlı verildiğini, bu işi sonuna kadar götürdükleri takdirde belki de hiç ceza almayacaklarını söyledi.

Ümidini hiç kesmediğini ancak cezaların önceden kesildiğini belirten milli atlet, ''Çok samimi söylüyorum, bu cezamız daha önceden kesilmişti. Ben her seferinde suçlu olmak istediğimi söylüyorum. Nedeniyse, gerçekten de sporu yöneten insanların bu kadar art niyetli olduklarını düşünmek istemediğim için'' dedi.

Hukuki yolların açık olduğunu ifade eden Kop, şunları söyledi:

''Ben artık bu olaya kendi meselem olarak bakmıyorum. Bunu ülke meselesi olarak görüyorum. Sonuna kadar mücadele ederek sonucu alacağıma inanıyorum. Süreyya kaybetti diye düşünmeyin, esas kaybeden ülke oldu.''

Yücel Kop ise yaptığı açıklamada, yargısız infaz edildiklerini belirterek, savunma yapmasına izin vermediklerini söyledi.

Kop çiftinin avukatı Osman Buldan da yaptığı açıklamada, yaptıkları savunmaya uygun bir ceza verilmediğini belirterek, ''Bu sadece birinci etaptı. Buradaki karar beni şaşırtmadı. Hukuk adına bir facia işlenmiştir. Bu karardan hukukçu kimliğimle ben utandım. Savunmayı basının da izlemesini istemiştim fakat bu kabul edilmedi. Bu savunma gizlenmek istendi anlamı çıkıyor. Biz yoluma devam edeceğiz. Bu sadece bir karardır kesin karar değildir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title