Haberler

Sur: Kızılhaç'tan Lübnan'a Yardım

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin yardımlarının Lübnan'a ulaştığı bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin yardımlarının Lübnan'a ulaştığı bildirildi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'a karadan ulaştırılamayan yardımlar, deniz yoluyla Sur'a ulaştı. Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka Limanı'ndan yola çıkan yardımlar, 'Georgios KA' isimli gemiyle Lübnan'nın Sur Limanı'na getirildi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Sur Limanı'na ulaştırdığı yardımların, 100 ton un, 200 ton hazır gıda, 60 ton bebek maması, kentteki hastanelere 50 ton yakıt, bölgede kullanılmak üzere 4 adet Kızılhaç cipi ve 80-90 bin kişiye 3 gün boyunca yetecek gıda maddesinden oluştuğu ifade edildi. Gıdalar arasında Müslümanlar için, domuz eti ve yağı içermeyen Türk malı yiyecekler de bulunuyor.

Kızılhaç temsilcisi Rolang Huguenin İsrail'den izin alamadıkları için yardımları Sur'un güneyine ulaştıramadıklarını belirterek, "Güneyde ve şehrin çevresinde yardım bekleyen binlerce kişi olduğunu biliyoruz; ancak aralıksız süren saldırılar yardımların ulaştırılmasını imkansızlaştırıyor. Gelecek günlerde yürürlüğe girmesi beklenen ateşkesle yardımların ulaşması kolaylaşacak. Eğer böyle bir ortam sağlanırsa Sur'a daha çok yardım ulaştırmayı ve yardımları muhtaçlara dağıtmayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title