Haberler

Sur: İsrail Vahşetini Yaşayan Lübnanlı Ailenin İftarlığı Türkiye'den

İsrail Saldırılarında Bin 200'den Fazla Sivilin Hayatını Kaybettiği İsrail Saldırılarında Yaralanan Güney Lübnanlı Saido Ailesinin Üç Ferdi, Yeniden Yaşamlarına Dönmeye Çalışıyor.

İsrail saldırılarında bin 200'den fazla sivilin hayatını kaybettiği İsrail saldırılarında yaralanan Güney Lübnanlı Saido ailesinin üç ferdi, yeniden yaşamlarına dönmeye çalışıyor.

İsrail saldırılarından sonra yaralarını sarmaya çalışan Lübnan halkına Türkiye'den yardımlar gitmeye devam ediyor. Saldırılarda, 3 ferdi yaralanan Saido ailesi de Bayrampaşa Belediyesi'nin yaptığı yardımlarla sevindi. İsrail sınırına en yakın bölgelerden olan Bint Jbail'de yaşamlarını sürdüren Saido ailesinin annesi Münteha Saido, İsrail saldırılarını anlatırken duygularını gizleyemedi. İsrail'in sivillere de saldırdığını söyleyen Münteha Saido, "Savaşın başladığı gün evde oturuyorduk. Daha sonra amcamın evine gittik. Evlerinin altında sığınak vardı. 50 kişi 12 gün boyunca orada kaldık. Su, ekmek ve çoğu gıdamız tükenmişti. 10 Temmuz Pazar günü saat 10.00 sıralarında evden mal almak için arabayla eve gittiğimizde İsrail uçakları bize bomba attı. Daha sonra da evimize saldırdılar. Askerler, dağın arkasında saklanıyordu; bunu biliyorduk. Oğlumun üzerinde beyaz atlet vardı. Onu çıkartıp sallamamıza rağmen İsrail askerleri bizi vurdu. Bir sonraki gün ise, televizyonları izlediğimizde sayın Sinyora bütün halkın önünde ağlıyordu. Fakat bu savaşın sebebi olan ABD'nin Dışişleri Bakanı Rice ile sarılıp öpüşüyor. Bu kadar yaşananlardan sonra bunlara anlam veremiyorum" dedi.

"BEYAZ BAYRAĞA RAĞMEN BİZİ BOMBALADILAR"

Vücudunun bir çok bölgesinde yaralar olduğunu belirten anne Münteha Saido, "Bundan sonra da iki ameliyatım olacak. İnşallah iyi olurum. Bacağımda, omzumda, başımda ve sırtımda derin yanıklar vardı. Ameliyat geçirdim. Bize yardım eden insanlara çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.

İsrail bombardımanında yaralanan 15 yaşındaki Qadir Saido da, acıyı yaşayanlardan. İsrail saldırısı sonrası parmakları kopan 15 yaşındaki Qadir'in, şarapnel parçalarından yüzü de büyük zarar görmüş. Estetik operasyon geçireceğini söyleyen 15 yaşındaki Qadir Saido, "Bomba buraya düştüğünde, iki elimde, sırtımda, yüzümde, karnımda büyük yanıklar oluştu. Doktor vücudumda yirmi yerden bomba parçası çıkardı. Parmağımın kopmuş olduğunu görünce çok üzüldüm" ifadelerini kulandı.

13 yaşındaki Rahmut Saido, saldırıda annesinin yaralandığını gördükten sonra şok geçirdiğini anlatırken, 10 yaşındaki Abbas, "Annem uçaklar geçerken bizi vurmasın diye, üzerimdeki atleti çıkardı. Ama yine bizi bombaladılar. Elim ve ayağım kanlar içinde kaldı. Annem ve kız kardeşimin büyük yaraları olduğunu gördüm. Kız kardeşimin kopan parmağını görünce ağlamaya başladım" dedi.

Savaş sonrası yaralarının sarılmaya çalışıldığını belirten Saido ailesinin annesi Münteha Saido, sldırı sonrası yemek dahi yapamadığını, Bayrampaşa Belediyesi'ne Rmazan yardımı nedeniyle kendilerini düşünmelerinin çok sevindirici olduğunu söyleyerek, "Ameliyat olduktan sonra ellerim sargıdaydı. Mübarek Ramazan ayında da eşime ve aileme ne yemek yapacağımı düşünüyordum. Sağ olsun hayırsever insanlar, Türkiye'den bize, buradaki köylere iftar hazırlayıp dağıtıyorlar. Türkiye'deki Bayrampaşa Belediyesi'ne bu iftarı gerçekleştirdikleri için, çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok rahatlattılar" diye konuştu.

Savaşın büyük bir yıkıma uğrattığı Lübnan'da Türkiye'den yapılan yardımlarla Ramazan sofraları kurulurken, İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla, Güney Lübnan'da her gün 5 bin kişiye iftar veriliyor. Ramazan ayı süresince düzenlenen organizasyon çerçevesinde, Güney Lübnan'da 24 köyede her gün yemek dağıtılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title