Haberler

Sur Esnafına Yardım

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan esnafa 2 milyon 950 bin lira destek sağlandığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan esnafa 2 milyon 950 bin lira destek sağlandığını açıkladı.

2 Aralık 2015 tarihinde Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede uygulanan edilen sokağa çıkma yasağında, bölgede kepenk açamayan ve mağdur olan esnafa devlet desteği sürüyor.

Diyarbakır Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık tarafından daha önce 603 esnafa 1 milyon 753 bin 500 liralık destek yapıldığı belirtilerek, "Terör örgütü mensuplarının eylemleri nedeniyle mağdur olan esnafımıza devletimizin şefkat elini uzatmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle, işyeri fiilen Sur İlçesi'nde bulunan, 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle faal olarak çalışan ve vergi dairesinde basit usulde vergi kaydı olan küçük esnafımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlığımız tarafından Valiliğimize gönderilen ödenek ile 603 esnafımıza toplam 1 milyon 753 bin 500 TL yardım yaptık nakdi yardımda bulunmuştuk. Esnafımıza yapılan bu yardıma ek olarak, yine Başbakanlığımız tarafından gönderilen ödenek ile 400 esnafımıza daha 1 milyon 152 bin lira yardım yapmış bulunmaktayız. Bununla birlikte 1003 esnafımıza yapılan yardımlar 2 milyon 905 bin 500 TL rakamına ulaşmış bulunmaktadır. Yaşanan bu terör olayları nedeniyle küçük esnafımızın maruz kaldığı mağduriyetleri bir nebze olsun giderebilmek ve onların bu zorlu kış şartlarında yüklerini hafifletmek adına, tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" denildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

JönTürk06:

ne destegi kardeşimm. . . ordaki esnafın gönlü olmasa onlar nasıl at koşturacak orda. . devletin parası ile dolaylı yardım. . sÜpersinizz. . . ALKIŞLIYORUM BU FİKRE İMZA ATANLARI!!!!!

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title