Haberler

Sur'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen özel harekat polisi Kenan Ardıç'ın (28) cenazesi, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen özel harekat polisi Kenan Ardıç'ın (28) cenazesi, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

Diyarbakır'dan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, annesi Zeliha Ardıç, babası Cemal Ardıç, eşi İmran Koç Ardıç, kardeşleri Gökhan ve Esma Ardıç ile yakınları, Vali Alim Barut ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Şehidin cenazesi uçaktan indirildiği sırada kız kardeşi Esma ve bazı yakınları fenalık geçirdi. Anne Zeliha Ardıç ile şehidin eşi İmran Ardıç'ın da güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Baba Cemal Ardıç, bu sırada, "Ağlamayın teröristleri sevindirmeyin. Kenan'ım gitti Gökhan'ım var, bir oğlum daha var, bu vatanın bir karış toprağını kimseye vermeyiz" dedi.

Şehidin cenazesi buradan Cumhuriyet Üniversitesi morguna kaldırıldı.

Daha sonra Diriliş Mahallesi Gurbet Caddesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alınan Kenan Ardıç'ın cenazesi, sloganlar eşliğinde cenaze namazı kılınmak üzere Ulu Cami'ye götürüldü.

"Üşüme kardeşim, bak montunu getirdim"

Şehidin tabutuna sarılan baba Cemal Ardıç, oğlunun fotoğrafını ve tabutun başında bekleyen Özel harekat polislerini öptü.

Kardeşi Gökhan Ardıç ise "Üşüme kardeşim, bak montunu getirdim" diyerek şehit Ardıç'ın parkasını tabutun üzerine örttü.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde toprağa verildi.

Cenaze namazına şehidin yakınları ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci, bazı protokol üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel harekat polisi Kenan Ardıç, 1 Ocak'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit edilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Hava Kuvvetleri Diyarbakır Erzincan Yerel Haberler

title